sub

I slutet av oktober lanserades nya Impreza i Japan. Målet var att sälja 2.500 bilar första månaden, men marknaden ville mer än så. Redan innan de första bilarna levererats har det tecknats över 11.000 order.

Nya Subaru Impreza är den första modellen i serieproduktion som bygger på Subarus nya plattform. Subaru Global Platform kommer att utgöra grunden för alla framtida modeller från Subaru och erbjuder såväl högre säkerhet som vässade köregenskaper.

En överväldigande majoritet (cirka 80 procent) av de japanska kunderna föredrar 5-dörrars kombicoupé och lika tydligt är övertaget för 2-litersmotorn. Cirka 30 procent väljer vitt och drygt 20 procent satsar på silver. Nya Impreza har också visat sig attrahera ägare av främmande märken och mer än 50 procent av köparna kommer från andra fabrikat.

Europa får dock vänta på nya Impreza till en bit in på 2018. Planen är att lansera Subaru XV först. Nästa generation XV är planerad att lanseras i Sverige sent under 2017.

– Nästa generation av Subaru XV har alla förutsättningar att bli en stor succé även i Sverige. Den kommer tveklöst att bli vår viktigaste modell i framtiden. Efter att ha fått tillfälle att se och köra på vår testbana i Japan förra veckan är jag övertygad. Design, säkerhet, kvalitetsintryck och körglädje är i Världsklass, säger en entusiastisk Torbjörn Lillrud, vd för Subaru Nordic.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.