bil

Nissan Qashqai är Europas mest sålda urban crossover och de betydande förbättringar den nu begåvats med, förstärker den genuina premiumkaraktären ytterligare. Uppgraderingarna har fokuserats på fyra områden: ny modern design, högre kvalitet i kupén, bättre körprestanda och tillägget av Nissan Intelligent Mobility-teknik som höjer komforten, tilliten och tryggheten för kunden.

De många förbättringar som gjorts är baserade på kundkännedom och feedback från kunderna och kommer att förstärka Qashqais obestridda tätposition i segmentet ännu mer. Med nya utrustningsvarianten Tekna+, som blir till ny lyxnorm för C-SUV-segmentet, har även modellversionsupplägget tagits till nya höjder.

När Qashqai lanserades 2007, var den en sann pionjär och ända sedan dess har den hyllats för sina säkra köregenskaper. Tack vare ett antal förbättringar under skalet, bjuder nya Qashqai nu på ännu bättre köregenskaper och är mer förfinad än någonsin.

Innovativ teknik har tillkommit och andra smarta lösningar har uppgraderats med nya säkerhetsfunktioner. För kunder som vill ha mer frihet och flexibilitet, kan nya Qashqai från 2018 fås med ”ProPILOT”, Nissans teknologi för självkörande bilar.

Fronten på Qashqai är omarbetad från grunden och som standard försedd med en stötfångare i ny design. En större yta av den än tidigare, framträder i karossfärgen och de svarta delarna av plast har fått en mer högblank finish av premiumkaraktär. Luftintag på sidorna ger motorn bättre kylning.

De premiumuppgraderingar som Nissan Qashqai bjuder på, är mest framträdande i kupén. De har resulterat i upplevd kvalitet och förfining på högsta nivå, en mer förarfokuserad interiör och en starkare känsla av att ha full kontroll.

Det första man lägger märke till när man sätter sig i förarsätet är den nya ratten, som är en avspegling av den senaste designen i Nissans modeller globalt, däribland helt nya Micra och nya X-Trail och är standard i Qashqai. Ratten är nu horisontell längst ned. D-formen gör det enklare för föraren att stiga i och ur samtidigt som den ger ratten en sportigare look och känsla.

När det gäller körkomforten prioriterade man lugnare karossrörelser och förbättrad stötupptagning. Detta åstadkoms genom en finavstämning av stötdämparna och fjäderkonstanterna samt en modifiering av gummikomponenterna. Krängningshämmarens styvhet har ökats för att hålla vägegenskaperna på topp. Och tack vare karosskontroll-systemet, rör sig karossen nu inte lika mycket när man kör över ett större gupp.

Såväl ljud- som vibrationsnivåerna har sänkts avsevärt i nya Qashqai. Mer och effektivare, ljudabsorberande material har lagts in i dörrarna fram liksom bakom hjulhusen bak. Samtidigt har tätningen runt framdörrarna utökats och bak används nu tjockare rutglas (3,85 mm mot tidigare 3,15 mm) – allt för att öka komforten för baksätespassagerarna.

Under 2018 kommer Nissan att introducera ProPILOT i nya Qashqai. Detta markerar det första steget på företagets väg mot självkörande bilar, som genom att automatisera de vanliga uppgifterna bakom ratten, kommer att ge förarna den frihet de önskar sig.

ProPILOT kommer att kunna sköta styrning, acceleration och inbromsning i en fil, både i långsamtflytande köer och när man glider fram i lite högre hastigheter. Det innehåller tre olika system: Lane Keep Assist (LKA), Intelligent Cruise Control (ICC) och Traffic Jam Pilot (TJP). ProPILOT är intuitivt att använda och aktiveras via en knapp på ratten. Informationen kommer att visas på kombiinstrumentet, mellan de runda instrumenten. Mer information om ProPILOT kommer närmare lanseringen.

Säljstart för nya Nissan Qashqai i Sverige, som avtäcktes på den internationella bilsalongen i Genève tidigare i år, blir i augusti.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.