gym-3

Nytt år på min arbetsplats innebär massor med nya människor som alla har lovat sig själva att förändra sina liv. Börja träna, sluta röka, gå ner i vikt eller att leva ”hälsosamt” är alla vanliga mål som tyvärr oftast slutar med att man har misslyckats, inte bara i sina egna ögon utan också i andras.

Vart uppkom det här fenomenet med nyårslöften?
En sak är säker och det är att nyårslöften sätter enorm press på många människor och här kommer några tips om hur du ska lyckas att inte misslyckas:

– Idag är minst lika bra som imorgon. Det är lika dumt att tänka ”på måndag börjar jag” som att tänka att det är bättre att starta sitt hälsosamma liv i januari istället för december. Att bestämma sig handlar om att ta ett beslut och sedan hålla fast vid det oavsett dag, månad eller år.

– Det räcker med en expert i ditt liv. Det finns människor runt oss som har åsikter om allt, och även fast de inte menar illa bör du bara lyssna på EN person. Gör en plan för vad du vill uppnå och håll dig till den.

– Rom byggdes inte på en dag. Tålamod är en egenskap som är guld värd i träningsvärlden, låt det ta den tid det tar.

– Det fantastiska, grymma och stenhårda passet du tränade idag betyder ingenting. När man har tränat det passet 30-40 gånger kommer du att märka resultat. Ha andra intressen och ibland kan det vara bra att hålla igen och spara på energin.

– Grunden är alltid grunden. Det finns ingen genväg, bli bra på grunderna så kommer din hälsosatsning bli långvarig. Börja med din egen kropp och bygg därefter vidare.

Drömmen skulle vara att lika många människor var på gymmen i juni som i januari.

Nytt år – nya möjligheter like a baws.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.