2323

Att få ett lån för en startup är inte så enkelt som det låter och det finns inga garantier. De flesta privata långivare eller banker gillar inte att långa pengar till nya företag innan de påvisat någon form av intäktsgenerering och att de faktiskt är kapabla att etablera sig vilket gör processen väldigt knepig. Som tur väl är så finns det ett par knep och tillvägagångssätt för att öka dina chanser att få det välbehövd startup-lånet.

Poängtera din tidigare erfarenhet inom industrin och din ledarskapserfarenhet.

Erfarenhet är läraren av alla saker” sade Julius Ceasar en gång i tiden. Detta är särskilt sant när du söker finansiering för ditt startup företag. Från lånarens perspektiv är dina tidigare erfarenheter en indikation på hur bra ditt nuvarande projekt kommer sluta vilket ökar troligheten att du kan betala tillbaka pengarna. Ska du låna pengar av en privat investerare kan det till och med vara en god idé att ta med dig Cv:t till mötet för att ge en så transparent presentation av dig själv som möjligt.

Höj din personliga kreditvärdighet.

Eftersom ditt nya företag inte har någon historik så är din egen kreditvärdighet avgörande för om anses pålitlig nog att få ta ett lån och till vilken ränta du kommer få det. Följande saker är bra att tänka på för att höja din kreditvärdighet.

  • Betala dina räkningar i tid.
  • Betala av dina obetalda lån och kreditkortsskulder.
  • Använd kreditkort ansvarsfullt och betala deras räkningar varje månad.
  • Minska mängden lån genom att samla dem, det är inte bara lönsamt på grund av lägre ränta, det ser även bättre ut för investerare.

Trots att det finns många företag som erbjuder att hjälpa dig öka din kreditvärdighet så är det allra bästa att läsa på och göra det själv på grund av de många oärliga aktörerna på marknaden.

Kom med en grundlig och genomtänkt affärsplan.

En utförlig affärsplan är kanske den mest avgörande faktorn för om du kommer få ett startup lån eller inte. Din affärsplan kan ses som en karta eller till och med en profetia för hur ditt företag kommer prestera de kommande åren och hur tillväxten kommer ske så detta är något investerare och banker tittar väldigt noggrant på.

Ingens affärsplan är fullständig men försök  förklara och få med så många av följande punkter som möjligt:

Företagsöversikt: Beskriv servicen eller produkten som ditt företag kommer erbjuda här, förklara även värdet i vad du kommer sälja för att få igenom ditt meddelande.

  • Ägarskap och ledning: Hur ser erfarenheten och kvalifikationerna ut för dig och andra nyckelpersoner i företaget?
  • Marknadsförings strategi: Hur kommer ni attrahera och ännu viktigare, behålla kunder?
  • Marknadsanalys: Visa upp hur det ser ut med konkurrenter och på vilket sätt ditt företag kommer vara annorlunda.
  • Finansiell prognos: Kom här med en realistisk prognos över hur ditt företag kommer prestera finansiellt de kommande 3-5 åren, en nyckelfråga är när du tror att företaget börjar bli lönsamt.
  • Spara ihop eget kapital.

Det här är en poäng som många ofta överser men du bör spara ihop så mycket pengar du kan innan du tar det sista steget mot att dra igång ditt startup företag. Att driva ett företag kostar nämligen pengar – en hel del pengar, och därför vill banker se att du har lite eget hopsparat. Vanligtvis vill banker ha en handpenning på cirka 20% av lånebeloppet för ett nytt företag, så börja spara i god tid.

Slutligen..
Att starta ett helt nytt företag är ingen enkel uppgift men med följ dessa råd så kommer dina chanser att få det viktiga första lånet öka markant. Lycka till!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.