vap

När Nike Air Max såg dagens ljus för första gången 1987, var det den första skon som visade upp en stor och synlig Air-dämpning. År 1997, när Air Max 97 släpptes, hade en teknik utvecklats, denna lät Nike placera en Air-enhet längs hela skons sula. Sedan Air släpptes för första gången, har ett 30-årigt arv av teknikutveckling lett fram till till Nike Air VaporMax, en sko som uppfyller alla Airs löften; en lätt och konsekvent dämpning som varar. 

De stora genombrottet i arbetet med Vapormax kom tack vare ny teknik, vilken gör det möjligt för Nike VaporMax att fungera som en fristående yttersula. Till skillnad från tidigare Air-modeller vilka har isolerats av ett sekundärt gummiskikt för skydd och en bättre hållbarhet, ger den nya innovationen möjligheten för formgivare att inkorperera luft och de yttre skiktet i en holistisk VaporMax-enhet. Där tidigare modeller behövde formges med oflexibla strukturella områden, kan den nya modellen självständigt bibehålla sin givna form tack vare elasticiteten.

I de tidigare modellerna kunde extra luft integreras i skornas design, medan den senaste tillåter Air att bli designas mittpunkt, på så sätt kan formgivarna placera ännu mer luft direkt under fötterna. De nya funktionerna eliminerar helt behovet av den traditionella mellansulan i skum.

Genom att göra sig av med stora delar av vikten och skumskitet, får den nya modellen en större flexibilitet, utan att kompromissa med skons struktur. Genom att placera skons överdel direkt på VaporMax enheten, skapas en bättre dämpning och kraftsvar.

På den nya Nike VaporMax har Air-eneheten sammanfogats till en överdel i Flyknit, vilket ger skon ett exakt stöd och minskar vikten.

Mer info på nike.com/sneakers

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.