jokmo

Magnus Ekelund som han egentligen heter är född och uppvuxen i Jokkmokk men numera bosatt i Stockholm. Tidigare i år lämnade han indierocken för att istället lägga sin renaste energi på rap. Efter uppmärksammade singlar som ”Sista utposten” och ”STHLM City” har nu debutalbumet ”Paradise Jokkmokk” skridits till verk. Titeln på albumet är en hyllning till inlandet och uppväxtorten där videon till senaste singeln med samma namn utspelas under en ljus sommarnatt i midnattssolens land. Kitok är aktuell för turné där huvudstaden står som första anhalt. Redan idag (onsdagen den 12:e) är det dags för spelning på Södra Teatern i samband med releasen. BAWS passade på att byta ett par ord lagom innan startskottet.

jokkmok

Hur ser dina förväntningar ut innan releasen av debutalbumet Paradise Jokkmokk?

– Det ska bli spännande att se hur den tas emot. Det har varit mycket blod, svett och tårar. Först, när jag skriver låtarna, så gör jag det för min egen skull, och rent kreativt stöter och blöter jag bara med några få. Men sen när låtarna är färdiga och processen är klar, då vill jag bara nå ut till så många lyssnare som möjligt.

Över 700.000 spelningar på spotify samt fler än 100.000 visningar på youtube av singeln ”Paradise Jokkmokk” (låten/musikvideon). Vad innebär det för karriären?

– Det är lätt att stirra sig blind på siffror, men det betyder självklart mycket. Och det återstår samtidigt att se… Det märks att jag har fler ögon på mig nu än jag haft tidigare. Folk är nyfikna, och det är jävligt kul. Förhoppningsvis innebär det att vi kan spela mer. Nu är det gasen i jävla botten, rakt fram som gäller.

Turnéaktuell i detta nu, redan idag får Stockholm besök. Berätta mer om turnéplanen och närmaste framtiden.

– Ja, vi börjar på Etablissemanget, Södra Teatern ikväll. Det är fri entré och vi är fett peppade. Det är kul att spela i Stockholm. Och så drar vi vidare ner till Linköping, Göteborg och Oslo samma vecka. Sedan gör vi självklart Norrland, Sundsvall, Umeå och Luleå… Och ja, Uppsala, men det är på Norrlands nation. Sjukast lär det nog ändå bli att spela på kryssningen till Riga… Jag har aldrig spelat på en sån där riktig jävla festbåt förr, liksom, ska man ha med en puffra eller en ölkeps? Hursomhelst, stört kul. Jag älskar att spela live och jag försöker alltid vara 100% närvarande på scenen. Det är viktigt att va här och nu.

Tror du att Jokkmokk som kommun kan förvänta sig ett uppsving av turister efter låten och dess musikvideo?

– Det tror jag faktiskt. Eriks pappa, alltså min gitarrists farsa, beskrev låten som ”en hjärntvätt”, så någon slags effekt bör den ju ha, haha.

Avslutningsvis den obligatoriska frågan, har du skoter? 

– Nä, fan. Jag är ju familjens estet och punkare. Dessutom åker jag hellre snowboard om det finns snö. Men alla mina bröder har så klart varsin dyr sportmaskin, som dom bränner runt på.

Kitoks turnéschema

12/11 Stockholm, Södra Teatern – Etablissemanget
13/11 Linköping, LÓrient
14/11 Göteborg, c/o Hak
15/11 Oslo, Pokalen
21/11 Sundsvall
24/11 Riga, JD4 100% Party
28/11 Uppsala, Norrlands nation
29/11 Luleå, Klubb Makten
12/12 Umeå, Scharinska

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.