vin

Nu är sommaren här och vad passar bättre en varm sommarkväll än att bjuda hem några vänner på vin och mat? Pasqua Chardonnay Grillo är ett prisvärt, ekologiskt vin från Italien som passar utmärkt till middagen, sommarlunchen eller vinkvällen med vännerna. Det fungerar bra ihop med lättare rätter med fisk och skaldjur, som till exempel pasta alle vongole. Pasqua Chardonnay Grillo lämpar sig också bra som vän-vin, då man bara vill sitta och prata, utan att äta mat till.

Vinet är torrt, friskt och fräscht med bra fruktighet och fin balans. Doften är fruktig med inslag av melon, persika, päron och toner av mandel samt citrus.

Vinet är gjort på druvorna Chardonnay och Grillo som odlats ekologiskt på västra sidan av Sicilien. Här är vingårdarna perfekt belägna för ekologisk odling. Dessa lägen har relativt stor skillnad i altitud (höjd över havet) vilket förlänger växtsäsongen och därmed också skörden, och ger druvorna en tydligare aromatisk intensitet med bibehållen frisk fruktsyra. Tillverkning sker enligt reduktiva vinmakarmetoder, det vill säga att man skyddar musten och vinet mot oxidation genom hjälp av inerta gaser.

Pasqua är ett av Italiens största familjeägda vinhus och har odlat druvor och producerat viner sedan år 1925. De producerar många välkända viner som röner stora internationella framgångar.

Produktinformation
Pasqua Chardonnay Grillo 
Artikelnr: 12438
Land: Italien, Sicilien
Pris: 75 kr
Alkoholhalt: 13%
Råvaror: Chardonnay 70%, Grillo 30%

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.