pea

Föreställ er en butik med en egen Vertical K bana direkt utanför dörren. Detta är precis vad Peak Performance General Store i Åre erbjuder. Vertical K är en uppmärkt bana – öppen för alla som vågar anta utmaningen nu i juni när snön har smält. Den 2 augusti ansluter några av världens bästa terränglöpare för att göra upp i 1 km-tävlingen. Nytt för i år är ett större fokus på distansen 0,5 km, en tävling som riktar sig till allmänheten. 

pea2

Terrängbanan
Under den fem kilometer långa banan till toppen kommer du springa genom skog och över stenar. Under vissa deler av banan är lutningen 45° där du kan behöva ta stöd av repen som finns längs banan för att dig vidare mot toppen och målet. Väl uppe på toppen får du njuta av en fantastisk utsikt över bergen.

Banan är uppmärkt från start till mål och du köper ditt chipkort i Peak Performance-butiken samt på utvalda ställen runt om Åre. Chippet kan användas hela säsongen och det ser till att din tid automatiskt registreras varje gång du når toppen på Åreskutan. Förra årets chipkort gäller även i år. De bästa tiderna visas i realtid på storskärm i butiken på Åretorg, samt på www.ppverticalk.se.

”Förra året var det väldigt många som vågade anta utmaningen och provade banan. Många av dem var förvånade över hur extremt tuff och krävande det var. Väldigt få lyckades springa hela vägen, och ett nytt mål för säsongen kan ju då bli att lyckas ta sig hela vägen till toppen”, säger Anders Norin, Sponsor Manager på Peak Performance.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.