hi2

Idag presenterar Philips Lighting den nya efterlängtade Philips Hue-appen Gen 2 för iOS och Android. Förutom uppdaterad design och ett nytt gränssnitt har appen även nya funktioner med smidigare gruppstyrningar och ljusscheman. Den nya kontrollpanelen innehåller bland annat en översikt av samtliga lampor i ditt hem och låter dig tända, släcka eller dimma med ett enkelt knapptryck, även om du inte är hemma. 

I Philips Hue´s nya app Gen 2 är designen uppdaterad och har ett helt nytt gränssnitt med nya funktioner. Bland annat kan man nu samla alla Hue-lampor i en gemensam plats i appen för enklare och smidigare gruppstyrningar. Nu finns också möjligheten att skapa ljusscheman som anpassas efter sina egna dagliga rutiner. Appen har även en funktion som hämtar färgpaletter och skapa unika personliga färg-atmosfärer.

–  Vid lanseringen för tre år sedan var Philips Hue världens första smarta belysningssystem för hemmabruk, och sedan dess har vi blivit en storfavorit hos kunderna. I takt med att Philips Hues utökats med nya produkter, appar och samarbeten med ledande plattformar för smarta hem, har även kundkretsen blivit större och kraven högre. Idag förväntar sig våra kunder mycket mer av sin smarta belysning och med Gen 2 möjliggörs detta. Den är designad för kunderna, testad av dem och deras feedback har varit till stor hjälp. Nu ger vi dem mer kontroll och större kreativ frihet än någonsin förr, säger Andreas Bahnsen, Product Marketing Manager på Philips Lighting.

Grundidén i Philips Hue är att ge användarna optimal hembelysning och därför är det viktigt att systemet kan användas tillsammans med appar, produkter och plattformar från andra tillverkare och utvecklare. Philips Hue fungerar med Amazon Alexa, Apple HomeKit, Bosch, Nest, Samsung SmartThings, samt andra smarta enheter för hem och vardagsliv.

Beskrivning av de nya funktionerna i appen

Rum: Med Gen 2 kan du snabbt och enkelt styra alla lampor i ett valt rum eller i ett specifikt utrymme. Kundernas favoritfunktion vid testerna var att det endast tar några få sekunder att komma igång. Gå till ”Inställningar”, ”Ställ in rum”, välj de lampor du vill styra och ge rummet ett namn.

Rutiner: En funktion som gör det möjligt att ställa in ljusscheman som passar alla dina dagliga aktiviteter, från det att du vaknar på morgonen tills du går och lägger dig på kvällen. Inställningen med vitt ljus i Philips Hue-appen är avsedda för att öka koncentrationen vid arbete eller läsning, höja energinivåerna eller att underlätta vid avslappning och nedvarvning vid dagens slut. Med ”Vakna”-rutinen kan du ställa in ljuset så att det tänds gradvis och låter dig vakna till ett mjukt ljus som påminner om en soluppgång. För de med små barn som vaknar mitt i natten finns ”Nattlampa”, en ny inställning med lågt ljusflöde och minimal mängd av det blåa ljus som kan störa vår naturliga sömncykel. Snart lanseras även Philips Hue White Ambiance med vitt ljus i färgtemperaturer från svalt dagsljus (6 500 K) till varmvitt (2 700 K) som kommer att bli det perfekta komplementet till vardagens alla rutiner.

Scener: Ett nytt och smartare sätt att skapa personliga ljusscener. Gen 2 hämtar färgpaletten från den bild du har valt, och använder de fem bästa färgerna för att skapa en livlig och spännande atmosfär. Dessutom kan du skapa dina egna unika scener genom att ge varje lampa sin egen unika prägel; välj mellan 16 miljoner färger eller alla nyanser av vitt ljus. Möjligheterna är oändliga! Vi har lagt in ett antal scener i appen som lite inspiration. Välj mellan Spring Blossom, Savanna Sunset, Arctic Aurora och Tropical Twilight.

Widgets: Använd våra nya widgets för snabb och enkel styrning av alla dina Philips Hue-lampor. Enkel att komma igång med och ännu enklare att nå via menyn på hemskärmen. Du kan ha upp till tio widgets som kombinerar olika rum och scener, för direkt tillgång till dina favoritinställningar.

Hemma & Borta: En funktion som låter dig styra ljuset i ditt hem, oavsett var du befinner dig. Tänd och släck lamporna så att det ser ut som att du är hemma. Tänd ljuset när du kör från jobbet så att du alltid kommer hem till ett upplyst hus, eller aktivera platsinställningen så att lamporna släcks automatiskt när du går hemifrån.

phi

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.