jenn

Går utbyggnaden av laddstationer längs vägarna och i städerna tillräckligt fort? Kan biltillverkarna tillfredsställa det ökande behovet av laddbara bilar? Är Göteborg och Stockholm beredda att skapa infrastruktur för elbilar i städerna? När ska man satsa på en elbil? Svaren kommer på kunskapsspäckade elbilsseminarier under premiären för elbilsmässan eCarExpo i Göteborg 11-13/11 och i Stockholm 18-20/11.  

Nordens första elbilsmässa eCarExpo har premiär i Göteborg i helgen och inleds med utfrågningar av politiker och bilexperter och två heta elbilsseminarier. Det är också första gången som svenska konsumenter kan få en heltäckande bild av utbudet av både laddbara elbilar och hur det går till att ladda och äga en elbil.

På en pressträff i Eriksbergshallen, Göteborg, på fredag 11/11 kl 12.00 kommer elbilsexperter att drabba ihop med lokala politiker i en utfrågning. Bertil Molldén, vd för biltillverkarnas branschorganisation BilSweden, Mazdak Haghanipour, sakkunnig i laddinfrastruktur och elbilar på Power Circle, elkraftbranschens intresseorganisation, möter Alexander Sjöberg på Trafikkontoret, Göteborgs Stad, i en medieträff på premiärdagen. Frågorna många vill ha svar på:

– Går utbyggnaden av laddstationer längs vägarna och i städerna tillräckligt fort? Kan biltillverkarna tillfredsställa det ökande behovet av laddbara bilar med sitt utbud? Är Göteborg och Stockholm beredda att skapa den nödvändiga infrastrukturen för elbilar i städerna?

Pressmötet följs av två högaktuella seminarier av BilSweden och energibolaget Fortum:

  • BilSweden har samlat experter, forskare och lokal- och rikspolitiker för att tala om elbilsutvecklingen i Sverige, hur fort kan den gå? Vilka faktorer påverkar utbyggnaden? Vad gör politikerna för att stödja utvecklingen? Hur mycket vet konsumenterna?
  • Fortum bjuder in till sitt seminarium Charge & Drive, där man dels presenterar sitt koncept för kundanpassade laddningslösningar och dels håller temamöten om hur Göteborg kan dra nytta av elbilsutbyggnaden i Norge, möjligheterna att få klimatstöd för utbyggnaden av laddstationer och bonus- och betalsystem för elbilar.

eCarExpo visar ett 30-tal spännande nyheter och svenska premiärer av elbilar och laddhybrider och totalt ett 40-tal aktörer av svenska elbolag och företag som specialiserar sig på produkter för elbilsladdning. Svenska Koenigsegg, som skulle ha visat en Regera med elbilsmotor, har i sista stund tvingats lämna återbud.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.