fant

Årets vildaste party i Florida Keys är utan tvekan Key Wests årliga maskeradfestival, Fantasy Fest. I år lär det bli galnare än vanligt, med ”politisk voodoo och valbarbarer” som tema för att spegla årets amerikanska presidentval. Under tio dagar är den efterlängtade festen fylld med maskerader, knäppa kostymtävlingar, parader och andra annorlunda upplevelser som lockar tusentals människor från hela världen. 

Fantasy fest inleds med den så kallade Royal Corina Ball, där kungen och drottningen med de galnaste kostymerna röstas fram av publiken och kulminerar i en exotisk parad där ekipagen är lika omsorgsfullt utarbetade som presidentkandidaternas vallöften. Tiotusentals människor från hela världen väntas komma till Key Wests historiska centrum för att se paraden som utsmyckas med allt från fjädertäckta människor, västindiska band och enorma, fantasifullt dekorerade motordrivna paradekipage.

Vill man som besökare upptäcka Key Wests karibiska rötter ska man titta på den familjevänliga Goombay Street Party i området Bahama Village medan HBTQ-besökare kan boka in den så kallade Headdress Ball i kalendern. Den som vill få en helt extraordinär teaterupplevelse är Key West Burlesque show given och de som vill ha lite mer pälsklätt ska inte missa den årliga husdjurmaskeraden där den excentriska konkurrensen kommer att bli hård mellan ”Re-pup-licans” och ”Demo-cats” som visar upp sig på den stora scenen.

Andra höjdpunkter under Fantasy Fest är den milslånga marknaden som går längs öns berömda Duval Street, där man hittar både maskeradkläder, konsthantverk och läcker mat och dryck. Maskeradparaden bjuder på djärva barbarer, voodoo-häxor och andra utklädda karaktärer som marscherar längs Key Wests gator.

Fantasy Fest avslutas med den grandiosa finalen, bara några dagar innan presidentvalet i USA. Festivalens arrangörer räknar med en mängd paradekipage och utklädda deltagare, som utstrålar en politisk inriktning och den där okonventionella extravagansen som präglar hela Fantasy Fest och Key West.

För mer information om festivalen, besök: www.fantasyfest.com

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.