fars

Det är gammal kutym att man som mottagare av en kluckande gåva bör erbjuda givaren att dela den första klunken. Om det stämmer vet vi inte, men här är några presenter som vi gärna delar!

The_Macallan_12YO_Double_Cask_Bottle&Carton kopiaThe Macallan Double Cask
Från James Bonds favoritmärke The Macallan kommer ’Double Cask’ som legat på både amerikanska europeiska ekfat. Smaken är honungslen och fräsch med tydliga toner av citrus, apelsin och smörkola. En balanserad whisky och en bra kompromiss för den som gillar både bourbon och rökig single malt.

Pris: 449 kr

 

 

150432-bigHighland Park Valkyrie
Från Orkneyöarna, en gammal vikingakoloni norr om skotska fastlandet, kommer Highland Park. Höstens nyhet från varumärket heter Valkyrie och ger oss en smakrik och värmande whisky med tydliga toner av orientaliska kryddor, vanilj, ingefära och rökig lakrits.

Pris: 599 KR

 

 

lrgob.10yov1Laphroaig 10 years
En gammal trotjänare för den som gillar en rökig whisky. Vissa menar att den smakar gammal askkopp medan andra älskar den påtagliga rökigheten. Vi känner även smaker av tjära, havssalt och fat samt svaga toner av vanilj och päron.

Pris: 419 KR

 

 

För den som är mer till glada firanden än djupa samtal i läderfåtöljer finns har vi även en favorit som bubblar.  

Mumm_Grand_CordonMumm Grand Cordon
Flaskan ser lika elegant ut som innehållet är – sprudlande bubblor med toner av färska frukter och kola. Och inte helt olikt många fädrar hade Champagnevarumärket G.H. Mumm sin storhetstid under 80-talet, men är nu redo att göra comeback. Finns inte på alla systembolag men är en pärla värd att beställa.

Pris: 379kr

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.