moln

”Love, love, love – love is all you need!”

Var och varannan låt på radion, var och varannan film, bok och dikt handlar om… just det – kärlek. Jag har hört dessa låtar, sett dessa filmer och t om läst en del av dessa dikter. Love conquers all!

Men hur kan något som i princip alla talar om ändå vara så sällsynt? För det får vi väl ändå vara överens om – att det är sällsynt. För om kärlek vore det dominerande tillståndet bland oss människor så skulle väl knappast jorden se ut som den gör, inte sant?

Så under mina 10 år inom personlig utveckling har jag verkligen funderat grundligt kring detta begrepp, detta tillstånd, denna känsla. Vad är kärlek? Egentligen.

Och efter ett par års sökande började ett svar att uppenbara sig. Det blev tydligare och tydligare och till slut kvarstod svaret som det enda troliga alternativet. Nämligen att kärlek är det som blir kvar när rädslan lämnat oss.

Sug på den och se om det inte kan finnas en sanning i det påståendet. Kärlek är avsaknaden av rädsla. Ju mer jag upprepar detta för mig själv desto mer övertygad blir jag om att det är sant.

Och om det är sant så betyder det att kärlek inte är något man kan gå ut och söka efter. Inget man kan erhålla, tillskansa sig eller erövra. För det finns redan inom mig – som et naturligt grundtillstånd. Under alla lager av rädslor som dominerar mitt liv.

Under rädslan för att:
– inte räcka till
– inte bli sedd eller hörd
– inte få tillhöra gemenskapen
– inte bli respekterad
– inte känna mig säker
– inte bli bekräftad
– inte finna en partner
– inte vara behövd av andra etc, etc, etc

Och om jag lever utifrån dessa rädslor kommer jag att behöva:

– prestera, prestera och överleverera
– visa mig duktig
– stå i centrum för att synas och höras
– imponera på allt och alla
– brösta upp mig
– tjäna mer och mer pengar för att känna mig trygg
– söka bekräftelse i allt jag gör
– framhäva mig själv och mina kvalitéer etc, etc, etc

Men hur skulle jag vara, hur skulle mitt liv se ut om jag inte hade några av dessa rädslor? Vem vore jag? Vad vore möjligt?

Vill du veta mer eller få hjälp med hur du kan tackla tankarna från texten ovan? Klicka här och registrera dig för att få svar och övningar som kommer få dig att må bättre!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.