newyorkcity

Under 2015 besökte 58,3 miljoner besökare New York City. Det är ett nytt all-time-high och sjätte året i rad som antalet turister slår nya rekord i staden. Bakom siffrorna döljer sig 46 miljoner inhemska turister och 12,3 miljoner internationella besökare. Under 2015 ökade även efterfrågan stort på stadens hotell – antalet sålda hotellnätter slog nytt rekord – 33,7 miljoner. 

Borgmästare Bill de Blasio och NYC & Company, stadens turismorganisation, förklarar att 2015 är sjätte året i rad som stadens turism slår nya rekord. New York välkomnade uppskattningsvis 58,3 miljoner besökare förra året, en ökning med 1,8 miljoner besökare jämfört med 2014. Besöksantalet 2015 bestod av 46 miljoner inhemska och 12,3 miljoner internationella besökare, båda är all-time-high-siffror.

Efterfrågan på stadens hotell var också rekordstort – 33,7 miljoner sålda rumsnätter. Mötes- och kongressdelegaterna nådde också nya höjder, med totalt 6,1 miljoner deltagare.

– Genom hårt arbete i NYC & Company, och deras stöd för stadens olika attraktioner från restauranger till scenkonst blev 2015 en ny milstolpe för turismen i New York. Vi är den starkaste och mest spännande storstaden i USA, vi har ett stort utbud som fortsätter att göra de fem stadsdelarna till globala attraktioner, säger borgmästare Bill de Blasio.

– Vi är glada att se att turismen i New York växer för sjätte året i rad. Staden fortsätter att utvecklas och ger besökarna nya anledningar att komma hit igen och igen, och flera nyheter är på gång. Men med det fortsatta trycket på den globala ekonomin och den starka dollarn, måste vi alla arbeta ännu hårdare under 2016 för att upprätthålla vår konkurrenskraft, säger Fred Dixon, VD på NYC & Company.

Hotellövernattningar slog rekord

Under 2015 utökades antalet hotellrum i NYC med nästan 6 000 stycken, vilket innebär att det nu finns omkring 107 000 hotellrum runt om i staden. Efterfrågan på hotellrum ökade med fyra procent förra året och rekordmånga hotellnätter såldes, totalt 33,7 miljoner. Det är 1,26 miljoner fler hotellnätter jämfört med 2014. New York är den mest aktiva staden när det gäller hotellutveckling i USA. Övernattningsbesöken, som är en nyckelkomponent i den totala besökstillväxten, ökade med 3,2 procent. (Besökare definieras som alla som bor i New York under natten eller som åker enkel väg mer än 80 km eller mer för dagen)

Affärsresenärerna slog rekord

År 2015 besökte rekordmånga, 6,1 miljoner, mötes- och konferensdeltagare stadens fem stadsdelar. Det bidrog till att det totala antalet affärsresenärer som kom till New York City landade på 12,3 miljoner. Detta är en ökning jämfört med 2014, då 6 miljoner affärsresenärer besökte staden.

De största internationella marknaderna

Även stadens fyra största internationella marknader, Storbritannien, Kanada, Brasilien och Kina, ökade förra året. Kina hade den största tillväxten, en ökning med 14 procent. De preliminära beräkningarna för 2015 års besökssiffror från staden största internationella marknader ser ut så här: Storbritannien 1,192 miljoner, Kanada 1,072 miljoner, Brasilien 926 000 och Kina 852 000.

Höjdpunkter under 2015

Under 2015 invigdes flera stora attraktioner i New York City, som Whitney Museum of American Art, Ellis Island National Museum of Immigration, One World Observatory, Brookfield Place, Kings Theatre, High Bridge och Staten Island Museum på Snug Harbor. Dessutom utökades den 7:e tunnelbanelinjen till Manhattans Far East Side på 34th Street och 11th Avenue (förlängningen finansierades av staden New York). En annan stor händelse var att Queens utsågs till det bästa resmålet i USA av reseguiden Lonely Planet. För att fira dessa händelser anordnade NYC & Company evenemang runt om i världen med slogan ”The New New York”.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.