VIN

Från balkongen på den berömda innergården i Verona stod Julia och trånade efter sin Romeo. Innergården har idag blivit en populär plats dit turturduvor från hela världen vallfärdar och ristar in sina älskades namn. Varje dag lämnas runt 3 000 nya kärleksmeddelanden på den romantiska platsen.

Pasqua – ett av Italiens äldsta familjeägda vinhus – lanserar nu vinet Romeo och Juliet, som en hyllning till kärleken och staden Verona. Etiketten är en direkt avbild av kärleksmeddelanden från innergårdens väggar. Pasqua har sin bas i Valpolicellaregionen runt Verona, som är berömt både för sina högkvalitativa viner och som skådeplats för Shakespeares kärleksdrama.

Pasqua Famiglia Prosecco Brut Romeo & Juliet
Doften är trevligt fruktig med inslag av päron, gula frukter och en nyans av mandelmassa. Smaken är torr med lätt fruktsötma och mjuka bubblor. Avnjutes på egen hand eller tillsammans med sallader och antipati.

Pasqua Famiglia Bianco Romeo Juliet 2014
Vinet har en förförisk doft med inslag av citrusfrukter, persika och mandel. Smaken är torr med intensiv arom och långvarig smak. Passar utmärkt till lätta och medelkraftiga fiskrätter. Varför inte en Pasta Bouillabaisse med krämig tomatsås, räkor, musslor och fisk. Pasqua Famiglia Bianco Romeo Juliet 2014 är ljuvlig att avnjutas idag men kan även lagras i 1-2 år.

Pasqua Famiglia Rosso Romeo Juliet 2013
Vinet har nyanserad doft med inslag av röda frukter, plommon samt kryddor. Smaken har en härlig, välbalanserad längd och gifter sig förträffligt med lite kraftigare kötträtter och vällagrad ost. Exempelvis en vildsvinstek med gräddig svampsås och grillad polenta. Eller varför inte bara med en god och vällagrad parmesan. Utomordentligt god idag men kan lagras och utvecklas ytterligare ett par år.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here