rolle

Den 12e augusti 2003 anlände en då arton år gammal Cristiano Ronaldo till Manchester i England för att ansluta till sitt nya lag. Han förväntade sig att bära nummer 28 vilket han gjort i sin tidigare klubb, men den ikoniske tränaren Alex Ferguson hade andra tankar.

– Alex Ferguson said to me: ’Listen, I want you to take number seven, minns Ronaldo.

– I was surprised because I knew the guys who had worn that shirt.

Ronaldo visade snabbt han var värdig tröja nummer 7 och kom att under åren i Manchester forma både sitt spel och fysik. “It was the beginning of my success in football,” säger Ronaldo. “I improved not just my skills but my body too.”.

Ronaldo bidrog starkt till klubbens tre raka ligatitlar och utsågs till världens bästa spelare 2008. “In the five years that I was there, I learned the art of football. We won many things together. It was a dream for me,” säger Ronaldo.

De här föränderliga åren är de som varit inspirationen för Ronaldos Chapter 4: Forged for Greatness boots. Designen för tankarna till det hett järn som smids. Den ”smältfärgade” orangea och röda färgsättningen övergår i metalliska toner på skons översida. CR7 loggan på insidan av skon innefattar en kontrasterande sjua mot ”CR” som går mer i ton med resten i skon, detta för att ytterligare lyfta fram vikten av skiftet till tröja nummer 7. På hälen återfinns de romerska siffrorna för nummer 28, Ronaldos tidigare nummer, som en extra blinkning är att ”VII” delen av ”WVIII” är extra framlyft för att referera till bytet från 7 till 28.

CR7 Chapter 4: Forged for Greatness boots kommer finnas tillgängliga som både Superfly och Vapor och släpps den 10e april.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.