air

Nu kan du vara med och rösta tillbaka din favorit av Nike Air Max! Modellen som funnits i 29 år har släppts i en mängd olika varianter nu är det din tur att få välja vilka som bör komma tillbaka lagom till firandet av Air Max Day den 26/3!

När Nike år 1987 lanserade Air Max 1 var det världens första sko med ’visible air’ – funktionen med stötdämpande luft i sulan för första gången en del av designen. När Nikes Tinker Hatfiled, utbildad arkitekt, designade den första Air Max skon hämtade han sin inspiration från Paris. Han besökte bland annat Pompidou Centre och fick intrycket av att det var en byggnad som såg ut att vara ut och in, med ett synligt lager av glas på insidan. Väl tillbaks på kontoret i Oregon presenterade han en idé om att göra luftsulan synlig. Idén togs emot som något bisarr, men Hatfield stod på sig och idag är Nike Air Max en av världens mest populära sneakers.

Sedan 1987 har modellen släppts i inte mindre än 9,728 olika varianter och från och med nu kommer du kunna rösta tillbaka din favorit! Nike Sportswear har valt ut de 100 mest inflytelserika versionerna som du kan rösta på från och med nu fram till Air Max Day den 26/3.

Du kan rösta en gång per dag via: Nike.com/airmax och den vinnande versionen kommer att presenteras på Air Max Day den 26/3!

air2 air3 air4

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.