Maria Gibsand

”För bästa möjliga tandvård krävs kunskap, kompetens och bästa tekniska utrustningen”, säger Maria Gibsand på Mirala Clinic som erbjuder modern, biologisk tandvård med ett holistiskt perspektiv. Ibland kan det vara svårt att få ekonomin att räcka till bra tandvård. Ett tips för att få kapital till att fixa tänderna är att testa Betting utan registrering. Det är ett smidigt enkelt och roligt sätt att testa betting utan att behöva registrera sig. Allt det roliga utan allt det jobbiga.

En stilren skylt på fasaden visar att vi hittat till Mirala Clinik på Sveavägen i Stockholm.  En av Sveriges få tandläkarmottagningar som erbjuder biologisk tandvård. Patienterna möts av ljusa och rogivande lokaler med naturliga material och behagliga färgval. Belysningen är dämpad och musiken spelar mjukt i bakgrunden. En stämning som följer dig från receptionen in i behandlingsrummen.

– Jag älskar miljöer där det är lugn och vackert, säger Maria Gibsand. Jag strävar alltid efter kvalitet och balans, oavsett om det gäller i min närmiljö eller i min profession, säger Maria Gibsand är leg. tandläkare och specialiserad inom implantatkirurgi.

Den tekniska utvecklingen inom tandläkarvården går snabbt. Digitalisering och utveckling av teknik och apparatur inom röntgen och skanning av munhåla och tänder. Maria menar att för att kunna erbjuda bästa möjliga tandvård idag krävs det att du har utbildning och erfarenhet samt tillgång till den bästa tekniken. Mirala Clinic har gjort stora investeringar i att ha den senaste utrustningen.

– 3D-röntgen har gjort att vi får en helt annan överblick över hur det ser ut i munnen. Jag kan vända och vrida på bilderna på ett helt annat sätt än vad som är möjligt med 2D-bilder och då vi ser mer kan vi ju arbeta betydligt noggrannare. Vissa tänder ligger nära nerver och anatomiska delar som kräver försiktighet. Via 3D ges vi möjlighet att se var eventuella infektioner finns och kan rensa detta utan att skada nerver.

Biologisk tandläkarvård arbetar utan metaller för att undvika förgiftning av människokroppen.

– Idag har många fortfarande kvar sina gamla amalgamlagningar, säger Maria. Miljöverket har starka restriktioner om att det inte ska få släppas ut amalgam i naturen.  Amalgam har visat sig ge hälsoproblem. Sitter det en krona bredvid en tand med amalgam uppstår det elektriska spänningar i munnen och att blanda metaller i munnen kan påverka människors hälsa negativt.

Vid ett första besök stannar patienten i cirka en och en halv timme. En grundlig undersökning görs av munhälsa och tänder.

– Våra patienter stannar ofta med oss livet ut. Vi vill fånga upp förändringar tidigt och göra de behandlingar som behövs i god tid, då går det ofta väldigt bra.

Den typ av tandvård som Mirala Clinic bedriver handlar om en helhetssyn vad gäller människan och kroppens funktioner. Maria berättar att en tand som rotfylls är en död tand som inte har ett system för att ta hand om bakterier och andra mikroorganismer vilket gör att patienten kan drabbas av infektioner. Kan inte en tand räddas är det bättre att den tas bort och ersätts med ett implantat.

– Den som exempelvis ska in för en stor hjärtoperation skickas av kirurgerna till en tandläkare för att dra ut alla tänder med misstänkta infektioner, då bakterier från munhålan kan orsaka infektioner på hjärtmuskeln.

En fräs på kliniken tar hand om digitalskannerns bilder och Mirala Clinic tillverkar patienternas tandkronor på plats. En automatiserad produktion som gör att kliniken och patienten i samråd kan styra val av material beroende på var i munnen implantatet ska sitta samt till vilken kostnad.

Maria är specialiserad på implantat och föreläser samt handleder tandläkare från hela världen på kurser inom implantatkirurgi. Hennes drivkraft är att fortsätta utvecklas, att fina nya tekniker och metoder som ger ännu bättre tandvård och omsorg om patienten.

– Det är viktigt att ge absolut bästa tandvård för varje specifik individs behov och förutsättningar. Jag ser den teknik vi har, bland annat vår 3D-röntgen som en fantastisk metod att kunna erbjuda absolut bästa tandvård. Vi gör inga ingrepp som inte behövs. Vi slipar exempelvis aldrig ned en frisk tand för att sätta broar, då är det bättre med implantat, avrundar Maria Gibsand, en av Sveriges främsta implantatkirurger, på Mirala Clinic, Sveavägen i Stockholm.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.