mediam

Nu kommer Media Markt att börja erbjuda RUT-avdrag för service som utförs i kundens hem. Först ut kommer tjänsten ”äkta bildkalibrering deluxe” att ingå. Under hösten utvärderas fler tjänster. 

I flera år har man diskuterat möjligheten att få IT-stöd i hemmet på samma villkor som man använder sig av andra hushållsnära tjänster. Redan 2014 lämnades förslaget in till Riksdagen som nu har tagit beslut om att privatpersoner från och med den 1 augusti kommer kunna använda sig av RUT, men som kallas RIT i och med att den täcker IT-stöd i hemmet.

– Vi på Media Markt välkomnar beslutet om RIT då vi märker dagligen i mötet med våra kunder att det finns en stark efterfrågan på att få IT-stöd, framförallt i hemmet, säger Sarkan Rahim, kundrelationsansvarig

Till en början kommer Media Markt att erbjuda RUT-avdrag för tjänsten ”äkta bildkalibrering deluxe”, alltså bildkalibreringtjänst som utförs i kundens hem. Tjänsten kostar 1990 kr men om kunden utnyttjar RUT-avdraget kommer alltså tjänsten kosta 995 kr vilket är mycket prisvärt för denna typ av tjänst. Media Markt kommer också under hösten utvärdera möjligheterna att inkludera fler tjänster i RUT-avdragspaketet.

– Vi ser gärna att i framtiden få erbjuda kunderna RUT-avdrag på flera tjänster. Dock är detta nytt för både kunderna och för oss och vi vill i dagsläget säkerställa att allt fungerar så smidigt som möjligt för kunden innan vi adderar fler tjänster, säger Sarkan Rahim, kundrelationsansvarig

För att en tjänst ska innefattas av det nya så kallade RIT-avdraget skall tjänsten vara av sådan karaktär att kunden annars hade utfört arbetet själv. Tjänsten måste ske i hemmet hos kunden och produktgrupper som inkluderas är: TV, datorer, routrar med mera. Små och stora vitvaror innefattas inte i RIT-avdraget.

– Idag hade jag besök av två kalibreringsexperter från Media Markt. De kopplade upp sin utrustning och jobbade professionellt, snabbt, noggrant och effektivt. TV:n visar nu en fantastiskt narturtrogen bild med färgnyanser och innehåll jag inte ens kunde gissa mig till fanns i bilden. För mig var detta den bästa affären som jag har gjort på mycket länge, säger Klaus Buttwill, 81-årig kund från Torslanda som har använt sig av Media Markts bildkalibreringstjänst.

Från och med fredagen den 25 augusti 2016 kommer alla kunder att kunna nyttja RUT-avdraget i alla Media Markts varuhus.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.