self

När svenskarna publicerar bilder på sociala medier tycker en av tre att den viktigaste faktorn är att vara nöjd med hur man ser ut på bilden. Det visar en undersökning som Huawei har genomfört i samband med lanseringen av de nya telefonerna P10 och P10 Plus, där mobiltillverkaren undersökt svenskarnas tankar kring vad som gör det perfekta porträttet. Fyra av tio uppger också att de redigerar sina självporträtt innan publicering på sociala medier. Trots det vill hälften av svenskarna helst se naturliga självporträtt från andra i sina flöden.

I en ny undersökning som GfK Norm genomfört har Huawei frågat 1 000 svenskar om vad det perfekta porträttet är. Av resultatet framgår att många lägger stor vikt vid sitt eget utseende vid delning av bilder på sociala medier. En av tre tycker nämligen att det viktigaste är att vara nöjd med hur man ser ut på bilden. Dessutom vill svenskarna framstå som att de har spännande liv och är roliga.

Undersökningens resultat visar också att fyra av tio svenskar redigerar sina självporträtt innan de publicerar dem på sociala medier. Trots att många väljer att redigera sina bilder föredrar över hälften, 53 procent, att ta del av naturliga och äkta självporträtt från andra i sina flöden.

—Vår undersökning visar att den allmänna uppfattningen av vad det perfekta porträttet är inte alltid stämmer överens med de bilder vi väljer att dela av oss själva. Majoriteten vill se naturliga bilder samtidigt som de flesta svenskar väljer att redigera sina självporträtt. Kameralinserna i de nya telefonerna P10 och P10 Plus är utvecklade tillsammans med Leica för att göra det enkelt att ta perfekta porträtt oavsett om man föredrar att redigera sina foton eller ej, säger Peter Lundkvist, marknadschef på Huawei.

Utseende viktigast för unga
Bland unga i åldern 16 till 29 år är det närmare hälften, 46 procent, som uppger att utseendet är den viktigaste faktorn när de delar bilder. Det är också bland de unga som det är vanligast att redigera sina selfies. Hela 61 procent svarar att de redigerar sina självporträtt innan publicering.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.