tind

Alla vill vi få till det där ragget på Tinder. I alla fall de av oss som är singlar (och kanske även vissa andra?). Men hur gör man? Försök inte vara perfekt. Det gör folk misstänksamma. Var – klyschigt nog –  dig själv. Och varför inte nämna någon (förhoppningsvis charmig) svaghet du har. Psykologidoktorn Angela Ahola har forskat på detta. Här delar hon sina fem bästa tips:

* Skryt inte. Prata inte om dig själv. Du blir mer oemotståndlig om du lyssnar och är nyfiken på den andra. 

Meddelandelängd. Hur reagerar du om du får ett kort “hej”? Visst känns det inte jättepeppande? Anknyt istället till personens profilbeskrivning. På så sätt visar du att du verkligen läst den.

* Ordval. Vad säger du egentligen när du chattar? Positiva, kraftfulla ord som ”underbart” eller ”fantastiskt” leder till mer positiva omdömen om oss jämfört med mindre kraftfulla och positiva ord såsom ”helt ok” eller ”glad”. Forskning visar att i tre av fyra fall föredras personen med den mer positiva vokabulären.

* Emojis. Ska man använda emoji’s eller låta bli? Generellt uppfattas leende människor mer positivt än dem som inte ler. På nätet får emojin ersätta ickeverbal kommunikation och känslouttryck: Vårt humör påverkas positivt när vi läser ett meddelande med en emoji, vi själva uppfattas mer positivt och riskerna för missförstånd minskar, bortsett från då emojin och det skrivna budskapet inte hänger ihop.

* Ljug inte. Min tjejkompis (som toktröttnat på Tinder) sa när jag frågade henne om vad hon irriterar sig på: “Alla ljuger om något — civilstånd, ålder, intentioner”. En klassiker är ju män och kvinnor som egentligen inte är singlar, men lyckas på något sätt framstå som det på nätet. En annan är profilbilden som är 10 år gammal. Men man får väl själv försöka lägga ihop pusslet och vara lite vaksam på de olika tecknen om man det

Och: Fotot är det första intrycket på internet. Är det bra lockar det andra till att vilja lära känna dig.

Artikel skriven av Angela Ahola

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.