fot

Snittpersonen sparar 33 532 kronor till olika sportevenemang, men när man jämför olika evenemang med varandra visar det sig att fotbolls-VM är det man sparar allra minst till. Fotbolls-VM får bara drygt hälften av vad man sparar till andra stora sporthändelser, såsom OS och Stanley Cup.

– Vi ser tydliga skillnader mellan olika idrottsevenemang. Inför fotbolls-VM blev vi extra intresserade av att dyka lite mer i det. Att årets stora fotbollsfest är i Ryssland, vilket ligger nära Sverige, kan påverka att sparsumman till just det evenemanget inte är så stor. Resekostnaderna blir lägre, helt enkelt, säger Johan Hemminger, medgrundare till Dreams.

Det finns även andra skillnader mellan fotbolls-VM och andra sportevenemang. Sju av tio som sparar till fotbolls-VM är män, jämfört med sex av tio när det kommer till genomsnittet för andra sportevenemang.

Klart är i alla fall att man börjar spara till fotbolls-VM i mer god tid än till bröllop. Snittiden för sparande till fotbolls-VM är 599 dagar, medans samma siffra för bröllop är 510 dagar. När de kommer till de genomsnittliga sparnivåerna för sportevenemang överlag är de 3000 kronor högre än för bröllop.

– Den långa spartiden visar på hur viktigt fotbolls-VM är för många människor. Och det gäller förstås även andra sportevenemang, säger Johan Hemminger.

Dreams är ett svenskt fintechbolag som använder kognitionsvetenskaplig forskning för att skapa ett sparande gjort för mänskligt beteende. Appen lanserades 2016 och idag har Dreams nästan 160.000 kunder i Sverige. Under 2017 etablerades Dreams även i Norge. Dreams samarbetar med Ålandsbanken i Sverige och Storebrand i Norge.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.