16

Varje  man ska ha två separata ögonbryn. Inte mer, inte mindre. Har du ett sammanvuxet – mer känt som ”McDonalds-ögonbryn”- bör du genast separera dem. Har du buskiga ögonbryn bör du ansa dem, då långa ovårdade ögonbryn inte direkt kvalar in som en ”Ladykiller”.

Det enklaste är att använda en pincett när du ansar. Ta tag i ett hårstrå i taget och grip tag om det längst ner på strået. Sedan drar du stråna i växtriktningen samtidigt som du sträcker huden med den fria handen. Och du, dra ut håret snabbt för att minimera smärtan.

När du är klar så kan du med fördel smörja in huden med lite fuktighetskräm för att undvika att det svullnar eller rodnar, ifall det är första gången. Sedan vänjer sig huden och dessa eventuella problem försvinner.

För att få ett snyggt resultat bör du endast plocka håren mellan och under ögonbrynen. Har du dock  några vildvuxna strån i ögonbrynen eller ovanför brynen ska du självklart även ta bort dem, då även detta knappast kvalar in under tidigare nämnda Ladykiller-look. Tänk på att ögonbrynen ska bilda en rak linje med något förhöjd mittpunkt. Detta ramar stilrent in ögonområdet.

Om du tycker det är svårt att fixa själv så finns det många frisörer och hudvårdssalonger som plockar ögonbryn för en överkomlig summa. Ett tips är att gå till en salong först för att få till grundformen, för att sedan själv underhålla verket en gång i veckan med din pincett.

Varning:
Använd absolut inte rakhyvel för att ansa ögonbrynen. Det kommer sluta med att du rakar för mycket, eller t o m råkar ta bort hela brynet. Och det vore allt annat än succé.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.