dvd

På senare år har den nya upplösningsstandarden Ultra HD drivits av tv som produktkategori. Nu lanserar Samsung även en Ultra HD Blu-ray-spelare som gör Samsungs SUHD-tv ordentlig rättvisa. Den nya modellen, som presenterades under världens största elektronikmässa CES i Las Vegas tidigare i år, gör det möjligt för cineaster och bildälskare att uppleva extremt högupplöst film i hemmet.

Stöd för HDR
Spelaren har stöd för HDR, som står för High Dynamic Range, en teknik som återger detaljer även i de mörkaste och ljusaste områdena i bilden. Det gör det möjligt att exempelvis se detaljer som solen och molnstrimmor på en himmel som annars bara varit ett vitt fält. Jämfört med en traditionell Blu-ray-spelare ger Ultra HD Blu-ray fyra gånger så hög upplösning, och 64 gånger fler färger. Den nya spelaren förbättrar även bildkvaliteten från Blu-ray- och dvd-filmer tack vare den inbyggda uppskalningstekniken.

20th Century Fox satsar på HDR
Samsung har även inlett ett samarbete med Hollywood-aktören 20th Century Fox, för att säkerställa att det finns god tillgång på Ultra HD Blu-ray-filmer med HDR-kvalitet. 20th Century Fox kommer att släppa alla nya filmer i HDR-formatet, bland annat The Martian, Deadpool, The Revenant och Snobben. 20th Century Fox kommer även att göra ett stort antal tidigare lanserade filmer tillgängliga i HDR-formatet. Bland de första titlarna som släpps finns Life Of Pi, Hitman: Agent 47, Exodus, Kingsman: The Secret Service och X-Men: Days of Future Past.

UBD-K8500 finns i butik nu med ett rekommenderat pris på 5 000 kronor.

vd2

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.