glass

Lagom till den första vårsolen lanseras den danska glassuccén WAUW! i Sverige.

WAUW! är baserad på recept från en dansk gourmetkock och är en mer hälsosam glass, helt utan tillsatt socker. WAUW! finns i tre smaker på Citygross, varav en även finns som laktosfri.

Övervikt och fetma är några av vår tids mest allvarliga hälsoproblem. Idag lider nästan hälften av alla vuxna män, en tredjedel av alla kvinnor och vart femte barn av övervikt. Socker anses vara en av de största bovarna bakom den rådande fetmaepidemi. WAUW! ser väldigt seriöst på situationen och har därför valt att ta fram glassar som helt utesluter raffinerat socker. WAUW! är helt utan tillsatt socker kommer i smaker såsom rostad pistage och marsipan, ekologisk bourbonvanilj från Madagaskar och äkta 75 % mörk choklad.

– Vi tror starkt på att det goda i livet inte behöver vara mindre gott bara för att det är mer hälsosamt. Därför bad vi en gourmetkock och en av Sveriges bästa glasstillverkare med 35 års erfarenhet att var med och skapa våra recept. Tillsammans har vi lyckats skapa en glass som tillåter oss att njuta av något så gott som glass med gott samvete, säger Toke Fonsbol, grundare av WAUW!

WAUW! är framtaget av grundaren Toke Fonsbol, platschef Per-Olof Holst på Åse Glass och recepten är framtagna med hjälp av en dansk gourmetkock. Glassen produceras på Åse Glass in Trollhättan och de första smakerna i Sverige blir vanilj, jordgubbe och choklad, som finns också som laktosfritt alternativ. WAUW! lanseras via City Gross i hela landet och kostar 39,95 kr.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.