hamburg-front

Att resa tillsammans med polarna i grupp har sedan urminnes tid varit känt för att vara roligt. Scandlines är ett av företagen som tagit fasta på konceptet, och är just nu nordens enda anslutning till övriga Europa i bilväg.

Har du inte planerat sommarsemestern ännu? Oroa dig inte. Scandlines räddar din spontana resa. Samla ihop ett gäng polare och varför inte dra iväg på en roadtrip utan att behöva tynga ekonomin allt för mycket. Det är roligt, smidigt och en upplevelse utan dess like.

Är man lika lata som BAWS-redaktionen (HEHE) kan man även lägga upp rutten lite annorlunda. Ett sätt är t.ex. att flyga över till Köpenhamn, lossa en hyrbil för en billig peng och gasa ner ca 150km till Rodby som tar en över till Puttgarden om man väljer att dra ner mot Hamburg.
Scandlines erbjuder givetvis flertalet rutter, skall du ner till Berlin gasar man ner till Gedser för att komma över till Rostock, och sen bara gasa vidare in mot det Tyska landskapet. Att korsa över till Tyskland med färja tar ca 45min.

Under den korta färden hinner du med en massa ombord. God mat, shopping eller varför inte bara njuta av den milsvida utsikten?

När du nått den tyska gränsen finner du oavsett destination, något som kallas Border Shop. Det är rena himmelriket. Ett helt varuhus fyllt med godis, sprit, vin och öl! De har helt makalösa priser. På vägen hem fyller du bilen och bara där har du räddat din semesterkassa genom att tjäna in kopiösa mängder på att köpa in din årskonsumtion av öl/vin/sprit.

Sammanfattningsvis är Scandlines ett prisvärt, socialt och spännande alternativ för dig som vill åka på en oförglömlig semester med polarna eller familjen också såklart. Gemenskap,  grymma priser och ett minne för livet ingår. Läs mer om Scandlines här.

Scandlines, Hamburg

BAWS var på sin första, väldigt spontana bilresa. Destinationen var Hamburg för att bevittna Hamburg SV vs Wolfburg (Bundesliga) och förväntningarna var höga. Utöver matchen som var vårt primära fokus samt utforskandet av stadens centrala delar, nattlivet och sevärdheterna passade vi även på att uppleva St. Pauli – De gamla arbetarkvarteren – tufft med en hel del gatukonst. Här ligger även ökände Reeperbahn. Vi tog en promenad längs hamnen för att få en närmare titt på den sekelgamla fartygsterminalen St Pauli Landungsbrücken och tog en kanalkryssning i den brutala industrihamnen.

BAWS kan varmt rekommendera dig en roadtrip med polarna för att uppleva övriga delar av Europa med hjälp av Scandlines, det måste bara upplevas. Det finns oändligt med intressanta resor ute i Europa och du betalar bara en bråkdel av vad det skulle kosta annars med flyg och allt omkring. Dessutom ingår gemenskapen och alla fina vyer. Värt pengarna alla dagar i veckan! Just do it!

Scandlines border shop puttgarden

Scandlines bordershop puttgarden

Scandlines

Scandlines Hamburg

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.