skäggtransplantation

I New York Post kan man läsa att skägg har blivit så trendigt att män är villiga att betala tiotusentals kronor för en skäggtransplantation. För att få ett fylligt skägg.

För andra året i rad blev det stort firande på World Beard Day där fyra av Sveriges främsta barberare tävlade i skäggtrimning, och representerade: Stockholm, Göteborg, Malmö och ”övriga Sverige”. En internationellt erfaren jury utsåg enhälligt barberaren Cari Forsgren från Stockholm till ”Årets barberare 2017” och årets snyggaste skägg gick till David Eriksson.

Årets snyggaste skägg 2017

Tyvärr är det inte alla män som har möjligheten att spara ut ett helt skägg och ibland kan det växa ut fläckvist. Att vara man och inte kunna odla ut ett skägg gör att en del inte känner sig tillräckligt manliga. Det kan bidra till umgänges- och psykosociala problem i vardagen. Avsaknaden av ansiktsbehåring beror främst på ärftlighet men kan även beror på sjukdomstillstånd och brännskador.

Men det finns ljus i tunneln med en skäggtransplantation

Tillsammans med läkaren kan det nya skägget planeras. Efter att det har läkt klart går det att styla och raka precis som vanligt. Behandlingen sker med FUE-metoden. Vilket innebär att man plockar ut en efter en och att det inte efterlämnar några ärr. Vid skäggtransplantation förflyttar man hårsäckar med liknade hårstruktur som ansiktsbehåring. Man kan även skapa, mustasch och ögonbryn. Håret som transplanteras tas från områden som är genetiskt kodade att inte falla och nya skägget blir därför permanent.

Skäggtransplantationen genomförs under en dag och operationen tar ca 7 timmar och man kan räkna med att man är ömm och en viss rodnad under en period. När skägget börjar växa så täcker det hela ansiktet.

Priset för en skäggtransplantation ligger på ca: 40- 60 000kr hos Akacia Medical som är en hårklinik belägen i Stockholm.

foreefter

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.