beard

Om du inte har råkat klippa allt vad gäller media och heller inte kastat ett öga runtomkring dig den senaste tiden så har du antagligen märkt att skägg är populärare än någonsin. Kolla bara tillbaka på idol när det gick, det var så mycket skägg i hela programmet att Laila Bagge när som helst skulle låta hakfjunen växa fritt.

I och med denna så kallade ”skägghysteri” är det ju inte konstigt om du, som modemedveten ungkarl, inser att skägg är det som skiljer man från barn. Grattis! Du och många, många fler svenskar har kommit underfull med det, men det finns en sak som måste bli sagd, man ser det varje dag, men ingen talar om det, ingen verkar kunna lyfta en av de största samhälleliga problemen där ute som ligger som ett åskmoln över Sverige. Nämligen att din ovårdade skepparkrans inte är snygg!

Visst du har skägg, män och kvinnor älskar det och det klär till allt. Men bara för att du har hört att man ska ha skägg betyder det inte att du kan förse dig med ett stort bäverbo runt hakan och en halvhjärtad tangorabbat över läppen som man på långa vägar ser att har fått för lite kärlek.

Jag har hört att det är snyggt med muskler på killar, men om jag går till gymmet och tränar upp min högra bröstmuskel, min vänsta lårmuskel och halva röven, kommer det då att vara snyggt? Nej! varför inte? för att det saknar proportion och struktur! Precis som resten av kroppen bör skägget vårdas och hålla en form.

Det är klart du får bära ditt älskade skägg precis som du vill men jag vill bara ge dig ett tips på vägen, skägg är inte bara hår på hakan, det är ett konstverk som ska klä dig. Om du undrar vad för typ av skägg just du och din ansiktsform passar i kan du alltid kila in via närmsta barberaren och fråga just det.

Hur förhindrar du då att vara en del av den samhälleliga bördan bestående av ovärdade skepparkransar? Du ser till att hålla dina linjer raka vid kinder och hals, du smörjer in hakan så att allt hålls återfuktat, du trimmar skägget med jämna mellanrum så att det precis som din grannes berså ser stilren och välformad ut.

4 KOMMENTARER

  1. Skäggtrenden är snart förbi. Sjukt trött på alla töntar som försöker hitta sig själva. Skägg är för gladiatorer, pirater, pedofiler.

  2. Gamal tråd, men jag är så otroligt trött på skägghysterin. Vore kul om man vågade hålla lite på sin stil istället för att se lika ut som alla andra. Mormor sa alltid att den som odlar hår i ansiktet döljer sig bakom något.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.