sony

Världens minsta kamera med utbytbart objektiv1 har supersnabb autofokus och tar bilder i proffskvalitet

  • Fast hybrid-AF med 179 fokalplan fasdetekterande AF-punkter för mycket pålitlig autofokusspårning samt fokus och slutarkontroll via pekskärmen
  • Stor, känslig 24,3 megapixel Exmor™ APS-C-storlek CMOS-senor och kraftfull BIONZ X™-processor för överlägsen bildkvalitet
  • Spela in filmiska Full HD-filmer med snabb Hybrid AF-spårning
  • Ny LCD-skärm som är vinklingsbar i 180 grader
  • Utöka de kreativa möjligheterna genom att ladda ner PlayMemories Camera Apps™
  • Dela bilder med ”One-touch” via Wi-Fi och NFC

Skarpa actionbilder och uttrycksfulla porträtt. Följsamma filmiska Full HD-filmer. Snyggare selfies. Allt är möjligt med Sonys kompakta α5100 – den smarta lilla kameran med väldigt stor bildstyrka.

α5100 ligger perfekt i handen och är världens minsta digitalkamera med utbytbart objektiv samt en stor APS-C-sensor, inbyggd blixt och Wi-Fi. Trots den lilla storleken är den ett seriöst val för alla som vill byta upp sig från en mobil- eller kompaktkamera.

Ingenting undgår det blixtsnabba Fast Hybrid-AF-systemet i α5100 som är detsamma som finns i α6000. Med 179 fasdetekterande AF-punkter fångas snabba händelseförlopp i den ena knivskarpa bilden efter den andra. Även snabba motiv ­– som hårda straffsparkar och lekfulla husdjur – spåras och fångas med skarpt resultat. Att fånga ögonblicken är ännu enklare med Touch Focus och Touch Shutter. Tryck var som helst på den skarpa, ljusa LCD-skärmen för knivskarpa bilder vid varje tryck.

Sonys senaste generation av Exmor CMOS-sensorer med 24,3 effektiva megapixel garanterar perfekta detaljer och texturer. Den är lika stor som APS-C-sensorn i större systemkameror och paras ihop med den kraftfulla BIONZ X-bildprocessorn som även finns i den hyllade α7-serien. Skillnaden är påtaglig med fantastiska detaljer och känslighet vid svagt ljus2, oavsett om det är stillbilder eller filmer.

Videoinspelning är fantastisk och tar vara på känsligheten i α5100 för jämna, filmiska resultat. Kameran har stöd för det alltmer populära proffsinriktade formatet XAVC S3 och 50 Mbps garanterar spektakulära Full HD-filmer med lika fantastiskt ljud. Precis som vid stillbildstagning garanterar Fast Hybrid AF knivskarpt fokus när motivet spåras och extra bekvämlighet med Touch Focus.

Trots att det kan vara världens minsta kamera med utbytbart objektiv är α5100 full av genomtänka detaljer som gör vardagsfotograferingen enkel.

Vänd den stora LCD-skärmen 180° och håll det ergonomiskt utformade kamerahuset bekvämt även på en armlängds avstånd. Med det smart placerade zoomreglaget är det sedan lätt att positionera sig i bilden, släppa slutaren och ta snygga selfies.

Att dela foton och filmklipp (MP4) med telefoner, surfplattor och tv-apparater är också enkelt. NFC gör att bilder kan föras över med endast en knapptryckning och Wi-Fi Direct ger en enkel trådlös överföring till kompatibla Android och iOS-enheter. One-touch-anslutningen aktiverar också Smart Remote Control så att användaren kan komponera och ta bilder med kameran direkt från sin smartphone eller surfplatta.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.