Somewear x Non violence insta4

Icke-våld, är en bronsskulptur av Carl Fredrik Reuterswärd som föreställer en revolver med en knut på pipan. På Skissernas Museum i Lund finns en skiss till pistolen där Reuterswärd antecknat att det var sorgen efter mordet på John Lennon som fick honom att utforma verket.

Idag på den internationella ”ickevåldsdagen” släpps en ny kollektion bestående av tre T-shirts i olika utföranden samt två varianter av Hoodies. Ett intressant samarbete mellan Somewear och Non Violence generation.

Revolvern med den knutna pipan återfinns som staty på flera platser i världen, bland annat i New York, Berlin, Peking och på Avenyn i Göteborg.

– Statyn ser jag nästan dagligen på väg till kontoret men har aldrig riktigt känt till dess innebörd. Jag blev allt mer nyfiken och tog reda på storyn bakom. Ett samarbete med Non Violence generation blev till verk och att få lansera kollektionen idag på ”The International Day of Non-Violence” känns riktigt bra säger Love Henrikson, creative director, Somewear & Friends

Ett köp från kollektionen innebär inte bara en snygg utsida som förmedlar. Du bidrar även till att utbilda unga människor om förståelsen i att hantera och lösa konflikter utan våld, då delar av vinsten går till organisationen.

– Pistolen med den knutna pipan är en kraftfull symbol och allt som organisationen står för är väldigt godhjärtat.
Det är en ära att får vara en del av det här.

Läs mer om organisation på www.nonviolence.com
Beställ dina kläder genom att klicka här

Somewear x Non violence insta1
Somewear x Non violence insta3
Somewear x Non violence insta2

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.