pirl

Den italienske legendaren Andrea Pirlo har en sak i sitt liv han högaktar lika högt som fotbollen, vinproduktion. Pirlos historia med vin går tillbaka till barndomen i den lilla norditalienska staden Flero, där många timmar spenderades ute på fälten skördandes vindruvor hos de lokala gårdarna. Passionen för vin ledde till att Pirlo med familj öppnade upp sin egen vintillverkning under namnet Pratum Coller. För att hylla Pirlos två karriärer som fotbollsspelare och vinmakare har Nike nu tagit fram den limiterade Tiempo Pirlo.

Skons ovansida är tillverkad av merlotfärgat Alegria-läder och färgen är tänkt att efterlikna druvjuicen. I likhet med Pratum Collers egna logga återfinns fyra stjärnor på skons häl och undersida, fyra stjärnor som samtidigt symboliserar Italiens fyra segrar i fotbolls-VM. Den italienska flaggan är dessutom placerad längst ut på skosnörena.

Som en blinkning mot Tiempons arv och processen bakom vintillverkning är ”Aged since ’94” tryckt i guld på den specialgjorda innersulan i kork som kommer med skon, samma tryck finns även på den specialdesignade skolådan. I denna är skorna paketerade likt en flaska vin, utöver skorna medföljer även ytterligare ett par sulor för maximal prestanda.

Den limiterade Tiempo Pirlo kommer finnas tillgänglig från och med den 19e september via Nike Football appen och nike.com.

pirlo
tiempo_pirlo__original-2

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.