skoter

Plocka fram vinterkängorna, solbrillorna och det goda humöret – för till helgen arrangeras en skotertävling med ett startfält i världsklass i Tänndalen. Johan Eriksson Invitational är en tävling i stadioncross, en publikvänlig sport där all åkning sker i huvudbacken mitt framför Skilodge Tänndalen.

– Det är snabba puckar och högre hopp som gäller. För skoteråkarna blir det lite av en säsongsavslutning och jag vet att många ser fram mot den, säger Johan Eriksson, arrangör och själv legendar i skotersammanhang.

Tänndalen bjuder på Sveriges längsta skidsäsong, riktiga fjäll, torr luftig natursnö – och än är inte säsongen slut. För första gången arrangeras Johan Eriksson Invitational, en skotertävling i stadioncross med kortare banor, högre hopp och skarpare kurvor. Planen är att hela tävlingen kommer att vara avklarad på ett par timmar och sker inför publik i Tänndalens huvudbacke på Hamra.

Alla åkare är specialinbjudna och startfältet ligger så nära VM-klass man kan komma.

– För åkarna är det här lite av en säsongsavslutning eftersom alla mästerskap och stora tävlingar är avklarade. Vi har hela 26 deltagare anmälda och publiken kan se fram mot en tävling i avslappnad stil med högt tempo, säger Johan Eriksson.

Förutom tävlingen kommer alla stora skotermärken att visa upp nästa års nyheter i en utställning, det bjuds också på after skoter med bandet Segertåget och fest på lördag kväll.

– Vi är glada att Johan Eriksson har valt att lägga sin tävling hos oss och redan har många hört av sig så nu laddar vi för skoterfest, säger Peter Jonasson, anläggningschef Tänndalen.

Tänndalen erbjuder 52 nedfarter, 17 liftar, funparks, freerideområden, ski- and bordercross, minicross, big jump, selftimer, techsled, äventyrsområden för de minsta och en fantastisk massa snö av högsta kvalitet i stora lass.

Läs mer om tävlingen på http://www.tanndalen.com/sv/skoterhelgen

Läs mer om Tänndalen på www.tanndalen.com

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.