11

Svenska Laundry Society lanserades tidigare år och har tagit fram ett nytt koncept som gör att du slipper tvätta lika ofta. På så vis kan du spara på både miljön och dina plagg, eller få tid över till att använda bonuskod ifall du gillar att fördriva tiden med spel. I kollektionen finns ett flertal smarta tvättsprayer för olika tillfällen. För att slippa kemtvätta kavajen kan du spraya lite Anti Odor Teawood i armhålorna eller har du ett par jeans som behöver en uppfräschning kan du spraya Laundry Societys speciella denimspray. Jeans ska ju som bekant inte tvättas i maskin.

22Vi tog ett snack med Per och Kaisa Avehall, grundare av Laundry Society, för att lära oss ett par smarta tvätt-tips.

  • Hur får man bort svettfläckar från vita t-shirts?

– Svettfläckar från vita t-shirts är en av de tuffaste fläckar man kan ge sig på. Vi på Laundry Socitey har under lång tid funderat över hur vi kan lösa detta problem och vi har tagit fram produkten Blekmedel/Whitner No. 73 ett klorfritt blekmedel för dina allra tuffaste fläckar på vita kläder.

Häll Blekmedel/Whitner No. 73 direkt på utsatt område arbeta in blekmedlet med en tvättborste använd hett vatten, låt t-shirten ligga i blöt i 30 min sedan tvätta som vanligt.

  • Vilka är era bästa husmorstips?-Vi har många bra husmorstips och vårat allra bästa är att vädra dina plagg! Vi brukar säga att det bästa för dina kläder är att:
  1. Vädra
  2. Tvättspraya
  3. Tvätta

Detta sätt att ta hand om sina kläder kallar vi för Laundry Societys tvättritual, håller man sig till tvättritualen så har man sparat klimatet, sitt klädesplagg och tid!

  • Vilka är de största fördelarna med tvättsprayer?

– Det finns många fördelar med tvättsprayer men här kommer dom tre största, vilken man värdesätter mest är upp till den som använder våra tvättsprayer.

  1. Den som tvättsprayar gör ett betydligt mindre avtryck i miljön än den som tex kemtvättar sin kavaj

2.Tid, Man sparar väldigt mycket tid med att tvättspraya, det tar inte mer än 10 sekunder att spraya en kavaj och man kan använda den direkt efter behandling.

  1. Man sparar sina klädesplagg, vad menar vi med det då? Jo, varje gång du tvättar ett klädesplagg så utsätter du det för slitage… faktum är att tvättmaskinen ofta är det som förkortar ett klädesplaggs livslängd mest.
  • Varför ska man inte tvätta jeans i tvättmaskinen?

– Jag tycker att var och en får själv bestämma om man vill tvätta sina jeans i tvättmaskinen eller ej.

Det anses att om man använder sina jeans i sex månader innan första tvätten så slits jeansen in på det absolut snyggaste sättet. Jeansen då får snygga förslitningar (fades) och att man sätter sin personliga prägel.

När du sliter in ett par jeans så präglar du dom på ett sätt som ingen annan kan efterlikna, alla sliter in sina jeans på olika sätt och slitningen blir nästan som att sätta sitt eget fingeravtryck på jeansen.

När vi utvecklade vår Denimspray No 501 så tvättade jag inte mina jeans på ett år, det var ett fantastiskt resultat, att tvättsprayen fungerade så bra, långt över vad vi hade förväntat oss.

  • Ni har en tvättmaskinsrengöring, hur fungerar den?

– Vår Tvättmaskinsrengörning No 71 är framtagen för att rengöra själva tvättmaskinen. Nuförtiden tvättar vi för det mesta kallt mellan 30-40 grader, det är just i dessa temperaturer bakterier trivs som allra bäst, därför tog vi fram Tvättmaskinsrengörning No 71 med samma tänk som en diskmaskinsrengörning. Vi har designat denna produkt att ta bort rester av gamla tvättmedel, enzymer, kalkavlagringar och bakterier som kan ligga kvar i din tvättmaskin, detta kommer spara din tvättmaskin och dina kläder kommer att tvättas fräschare.

33

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.