slov

Slovenien vill få fler svenska turister att upptäcka det pittoreska landet med alper, stränder och gourmetmat. Nu inleds en stor PR-satsning tillsammans med PR- och kommunikationsföretaget Comvision för att etablera Slovenien på den svenska marknaden.

För Slovenien är Sverige en marknad med mycket stor potential. Svenskar reser allt mer och är ständigt nyfikna och öppna för nya destinationer där mat och upplevelser står i fokus. Men hittills har det lilla landet Slovenien stått i skuggan för de större grannarna Italien, Kroatien och Österrike.

Sveriges andel av ankommande turister till Slovenien är låg, 0,3 %, men ökade med 5,6 % senaste året, medan ökningen av svenska hotellnätter i Slovenien ökade med 2,2 %.

– Slovenien är ett oupptäckt smultronställe i Europa som har mycket att erbjuda. Vacker natur med inslag från både alper och medelhavet – och resmålet är oerhört tillgängligt. Upplevelserna sträcker sig från sandstränder och imponerade undervattensvärldar och gruvor till kulturstäder och pittoresk landsbygd. Slovenien bjuder också in till kulinariska smakupplevelser med sin egna vin- och ostproduktion, berättar Brina Čehovin, ansvarig för Sloveniens PR och marknadsaktiviteter i Skandinavien.

Uppdraget för PR-satsningen har efter upphandling gått till pr-byrån Comvision, som drivit många liknande kommunikationskampanjer för internationella resmål och flygbolag.

– Comvision har en gedigen pr-kompetens och lång erfarenhet inom rese- och turistbranschen, och vi är därför väldigt glada över att kunna etablera Slovenien i Sverige tillsammans med dem, säger Brina Čehovin, ansvarig för Sloveniens PR och marknadsaktiviteter i Skandinavien.

– Slovenien överraskar genom att ha så mycket att erbjuda på så liten yta, det är ett modernt, mångsidigt och spännande land. Så det känns väldigt roligt och spännande att få vara med och lansera en ny och okänd destination som ett drömresmål. Slovenien går helt i linje med vad svenska resenärer efterfrågar, säger Lars-Ola Nordqvist, vd för Comvision.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.