glas

Minns ni när Paris Hiltons sexvideo spreds på nätet? I samma ögonblick som nyheten nådde världens alla män blev det kaos och alla, (JA, även din pojkvän som ”aaaaldrig skulle kunna göra något sådant smutsigt”) började googla tills fingrarna blödde.

Samma fenomen händer så fort solen kikar fram. På en sekund blir folk som galna och tar på sig sina solglasögon, även om solen bara visar sig i 5 minuter. Och det är absolut inget fel då jag själv gärna går i solglasögon… men folk verkar inte förstå när man ska ha dem på sig – och inte.

Häromdagen satt jag på buss nummer 1 jämte en idiot. Han rörde inte en min under hela resan, utan satt där och försökte vara cool – i sina solglasögon. Värt att notera är att solen inte ens var framme. Men kanske, och jag poängterar kanske, var solen framme någon enstaka minut två timmar tidigare. Logiken bortblåst med andra ord.

En fråga till Mr. Sunglasses:
Går du runt med bestick ifall du skulle bli hungrig?

Värt att notera är att man inte ska förväxla detta med att ha ett paraply med sig ut på stan om man är osäker på vädret. För det kallas framförhållning och det är en bra sak. Däremot skulle du väl inte gå med paraplyet uppfällt när solen skiner? Exakt så beter sig folk nämligen när det kommer till solglasögon.

Min poäng är att man aldrig, och återigen poängterar jag ALDRIG, någonsin bör använda solglasögon inomhus. Det ser bara töntigt ut. Folk springer runt i butiker, på tunnelbanan och i biosalonger (chansning) med solglasögon på sig trots att solen är allt annat är närvarande.

När du kommer hem till någon tar du i regel av dig skorna, eller hur? Samma sak när du gör entré inomhus med solglasögon, ta av dem. Din mamma har uppfostrat dig bättre än så här, du vet det också.

Och för att referera till killen på bussen. Brudarna tycker inte du är en ”fucking rockstar”, de skrattar åt dig när du inte ser. Tro mig. Ska du komma undan med solglasögon inomhus måste du vara Jay-Z. Minst.

FOTNOT: Jag googlade givetvis aldrig Paris Hilton-filmen när den var aktuell. Jag skulle så klart aldrig göra något sådant smutsigt. Jag är en väluppfostrad kille, fråga min mamma.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.