general

snuspetter

I lördags lanserade Swedish Match sitt mest exklusiva snus någonsin: General Kardus Selection 2015. När BAWS fick höra nyheten blev plötsligt den regniga gråa onsdagen utbytt mot solsken och glädje. Som tur är ligger Svenskt snus-butiken centralt i Stockholm, så vi begav oss genast dit för att ta reda på mer fakta kring (vad som borde vara) årets julklapp.

Väl på plats möts vi av snusexperten Johannes som mer än gärna guidade oss igenom all fakta vi behövde veta, plus lite till. Det stod klart ganska tidigt att General Kardus Selection 2015 verkligen är one of a kind. Det tog två år att ta fram produkten och de använder endast de främsta tobakssorterna i världen. Tobaksplantorna skärs varsamt till 0,72 millimiter  (vilket frigör mer smak än mald tobak) och det är endast de mittersta bladen som används då de har en mer mogen och mättad smak. Stjälken och nerverna avlägsnas också vilket resulterar i en unik koncentration av ren tobak.

snusbord

 

”Vi har valt ut de allra bästa skördarna från, vad vi anser vara, de främsta tobakssorterna i världen. Green River från Pennsylvania, One Sucker från Guatemala, Criollo från Argentina och Malawi Western från Indien. Två är soltorkade, två är lufttorkade. Utvalda för att möta varandra i en balanserad blandning av ren tobakssmak”, säger Johannes nöjt och ler stort.

General Kardus Selection 2015 släpps endast i 4000 (numrerade) exemplar och är förpackad i ett handgjort kärl av förgyllt tenn, som i sin tur levereras i en lyxig låda. Priset ligger på 799:– för 150 gram och du kan bara hitta den hos utvalda återförsäljare.

Undertecknad som i princip aldrig snusat baksnus tidigare fick äran att testa först, men innan vi gav oss på lyxsnuset fick vi en genomgång av de andra snussorterna för att bättre förstå skillnaden. Efter att ha betat av Ettan, Grov och Rapé lös var det äntligen dags. Det första som slog oss var att Kardus var betydligt med lättbakad. Det var inte alls lika mycket spill på golvet som från de tidigare i testet. Konsistensen och lukten var underbar. Och JA, det smakade verkligen exklusivt. Känslan av lyx och fullkomlighet fyllde min mun och man kunde helt ärligt känna smaken av all kärlek som lagts ner på att tillverka det perfekta lössnuset.

Om ni har möjlighet så rekommenderar vi er verkligen att prova, men skynda på, det finns bara 4000 exemplar och många av dem är redan förhandsbeställda. Har du en pappa eller bror (eller vill skämma bort dig själv) är detta en perfekt julklapp som garanterat kommer uppskattas.

Fint som snus så att säga.

snusmoe

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.