vetlanda

Edsbyn-Vetlanda, Spelstopp: 15.00

Tillbaka efter jul och nyåruppehåll och 2015 kommer bli ett intressant år!

Årets första tips hämtas ifrån Bandyns Elitserie där det är full omgång då det är Trettondagen som gäller!

Dagens lir hämtas ifrån Hälsingland och Svenska fönster arena där formstarka Edsbyn ska ta emot formsvaga Vetlanda!

Hemmalaget Edsbyn kommer till denna match med fullt manskap och en revanschlusta som borde duga långt!

Senaste matchen borta mot Villa/Lidköping hade Edsbyn en 3-5 ledning i halvtid där man imponerade stort i det defensiva spelet och lät inte riktigt Andersson och Co komma någon vart alls, fram till den 83:e minuten då Edsbyn drabbas av hela FYRA utvisningar sista 12 minuterna med tilläget inräknat. Stor skandal tyckte många som var på plats och visst fick Lidköping in både 4-5 och sedan 5-5 i matchens sista skott! Det hettade till rejält nere vid båsen och domare Hyvärinen hade det inte lätt! Dock är det så att det som hänt har hänt och jag har en stark tro på att Edsbyn kommer ut retade till denna matchen och det kommer extremt formsvaga Vetlanda få känna på nu! Vetlanda har 6 raka utan vinst varav 4 raka förluster! Såsent som i Söndags mötte man Västerås på bortaplan då man inledde starkt och tog en 0-2 ledning tidigt innan spelet havererade totalt och VSK kunde vända till 6-2 i halvtid som tillslut blev 7-3 fulltid.

Vetlanda som man trodde kunde vara en joker i årets Elitserie har nu helt plötsligt blivit lite av en flopp och tränare Österberg har ju sagt att han kommer avgå om han inte tar Vetlanda till slutspel iår, men vart ska han ta vägen sen isåfall? Det finns iallafall enorm kapacitet i detta Vetlanda med spelare som: Johan Löfstedt och Andersson-Mickelsson där fram som kan störa vilket lag som helst i denna serien.

Längst bak hittar vi rutinerade Jonas”Skorven”Persson som nu hunnit fylla 39 år, dock alternerar han iår med 19årige Philip Svensk, och det är något Östeberg gör bra! Han vågar släppa fram talangerna och låta dom ta mycket ansvar! (Kolla bara på Axel Ekholm i Kungälv som Tommy Österberg tränade innan Vetlanda)

Dock finns det inte mycket som talar att det blir någon vändning just imorgon, i en av säsongens tuffaste bortamatcher.

Jag lirar: Edsbyn -2.5 HCP

Lycka till på liret och GOTT NYTT ÅR!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.