11

Bilden har egentligen inget med artikeln att göra, men det är en härlig bild. Plus att den osar lite ångest, eller?

Ångest är en känsla man gärna slipper. Även om vi självklart aldrig skulle försätta oss i en sådan situation där ångest uppstår, så kanske det blev lite för hårt på lördagskvällen för din del. Fullt förståeligt. Så hårt att vi snackar minnesförlust såklart.

Du vaknar dagen efter och märker att dina byxor är borta. Ångest. Du loggar in på internetbanken och ser att du bränt en mindre förmögenhet på drinkar och taxi. Ångest. Du vaknar med en blåtira och en öm näve. Ångest. Du kan inte avgöra om det är en gris, ko eller kvinna som sover i din säng. Stor ångest. Och JA, det är jättesynd om dig, verkligen.

Men när detta drabbar dig så ska du ha i åtanke att det finns människor som har haft betydligt större ångest än dig, så dina äventyr kanske inte är så farliga ändå.

Jag tänker på stackars Satish Narayan borta i Sidney. År 2008 försökte hans fru brännmärka hans penis för att markera att den tillhörde henne, då hon hade kommit på honom med en annan kvinna. Satish dog av händelsen, men man kan bara spekulera i hur enormt stor ångest han måste haft över att ha varit otrogen när han fick reda på vad som skulle hända.

En annan fantastisk händelse var när en redaktör på tidningen Times i NY valde att ge Hitler utmärkelsen ”årets man” 1938. Undra hur den killen mådde några år senare när han insåg vem han hade gett priset till. Där kan vi snacka om ångest.

Ha detta i åtanke nästa gång du vaknar upp en söndagsmorgon och du kommer genast må lite bättre.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.