emir

Flygbolaget Emirates har undersökt vilka faktorer som skulle höja svenskarnas reseupplevelse på interkontinentala flygningar. Det visar sig att det som svenskarna uppskattar mest är att få sova i en helt fällbar fåtölj, att få flyga business- eller första klass samt att ha tillgång till ett underhållningssystem med många kanaler.

Emirates har låtit TNS Sifo undersöka flygresenärernas vanor i samband med interkontinentala flygningar. I undersökningen deltog 1 000 svenskar, varav 501 personer som hade flugit interkontinentalt under de senaste fem åren. Respondenterna fick svara på vad som skulle förhöja deras reseupplevelse på en interkontinental flygresa.

De svenska resenärerna, både privat- och affärsresenärer, anser att de tre faktorerna som skulle höja deras reseupplevelse allra mest på en interkontinental flygresa är bekväm sömn i en helt fällbar fåtölj, att få flyga business- eller förstaklass och ta del av ett underhållningssystem med många kanaler.

Nära fyra av fem resenärer angav bekväm sömn som den viktigaste faktorn för att höja bekvämligheten på en långresa med flyg. Därefter kommer möjligheten att få flyga business- eller första klass som ett sätt att höja sin flygupplevelse, vilket mer än hälften av resenärerna svarade. Två av fem personer ansåg att ett underhållningssystem med många kanaler skulle ge en bättre reseupplevelse.

Maten som serveras ombord påverkar också reseupplevelsen under interkontinentala flygresor, det anser mer än 9 av 10 resenärer. Däremot är det endast en procent av de tillfrågade resenärerna som väljer flygbolag utifrån maten ombord.

– I och med att svenskarna ofta väljer att resa till destinationer långt bort och flygresorna därmed blir allt längre, blir även upplevelsen ombord en allt större och viktigare del av resan. Emirates arbetar kontinuerligt med att höja reseupplevelsen ombord, med bekväma säten, gourmetmat utan extra kostnad i alla klasser och genom att erbjuda ett omfattande underhållningssystem med över 2 000 kanaler. Vår satsning på ett bekvämare flyg speglar det svenska resenärer efterfrågar, säger Björn Ekegren, Sverigechef för Emirates.

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.