pixbo

Hej Alla! Fortsatt god form på liret efter att Gordonston gjorde jobbet i V75-2 förra veckan då han brisade undan enkelt ifrån ledningen!

Intressant Lördag som vanligt och jag väljer att vända mig till en Sport som inte varit uppe på tapeten så värst mycket under mina tips.

Det är dags för den sista omgången i Herrarnas SSL, Innebandy alltså!

AIK-Pixbo är det som står för dörren denna Lördagseftermiddag i Solnahallen, det är Tekning för den första perioden 14.15.

Ett AIK som inte har någonting alls att spela för, ska ta emot serieledarna från Mölnlycke Pixbo Wallenstam som leder med 1 Poäng före dom regerande mästarna Falun inför den sista omgången. Och det är endast seger som räknas i denna avslutande omgång för ”Rävarna”

AIK som kommer oavsett resultat i denna match sluta på en elfteplats i Tabellen efter en miserabel säsong vill givetvis avsluta snyggt hemma i Solna för närmast sörjande,men då Pixbo har allt att spela för så kommer det bli allt annat än lätt.

Det som dock ger en liten fördel för hemmalaget är att det är Parkettgolv i Solnahallen, vilket Pixbo inte är så vana vid då dom tränar och lirar sina hemmamatcher på en matta hemma i Wallenstamhallen. Dock finns det en bredd i Pixbo som så i många andra matcher troligtvis kommer vara en avgörande faktor även här. Om vi tittar närmare på Topp 3 Poängplockare i båda lagen så ser det ut såhär:

Pixbo:

Patrik Malmström 50p

Martin Östholm 47p

Daniel Calebsson 40p

AIK:

Kevin Björkström 34p

Patrik Hagberg 24p

Karl-Johan Iraeus 24p

Enorm skillnad mellan lagens bästa Poängplockare och AIK vill mest bara få ett slut på sin misärsäsong.

Man brukar att säga att Motivation slår klass, i detta fallet är det både Motivation och klass i Pixbos favör.

Jag lirar Handicap -1.5 på Pixbo (Att Pixbo vinner matchen med 2 mål eller fler)

KLASSKILLNAD!

 

Travets Elitserie körs denna veckan på Bergsåker lite utanför Sundsvall!

Halvkass omgång men givetvis har jag lyckats skrapa fram en vinnare denna veckan också.

(Själv blir det bara Vinare i Monaco denna helgen)

Veckans Vinnare hittar jag redan i inledningen! V75-1 (Lopp5)

Nummer 3 On Hold som efter 4 månaders uppehåll nu fått två lopp i kroppen. I Comebacken på Halmstad stötte han på tufft motstånd och blev trött sista 100 meterna, och det är lätt hänt när det vankas Comeback.

Senaste loppet som var såsent som förra Lördagen så var det en del snack om honom, dock är han lite sölig från start och hamnade tillslut i femte utvändigt, sedan lever han mest på sin styrka och är inte så snabb i benen, dock visade han god form när han tog in på täten hela vägen in imål och hamnade tillslut på en femteplats. Bättre startnummer denna gången och då dom värsta motståndarna har sämre startspår (7 och 10) Så kan detta bli en enkel historia för On Hold, Kusken Magnus Jakobsson och tränaren Berne Gustafsson!

LIRA VINNARE!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here