A-Z Zlatan

Det finns nästan oändligt med varumärken för den sportintresserade att tillgå, och många av dem är – inte helt överraskande – producerade av just sportmän. Visst använder vi sportkläder av olika anledningar. De kan plocka träningspoäng, men även stilpoäng. Här har du en lista på 7 sportmän som driver sina egna varumärken.

A–Z – Zlatan Ibrahimović

Sveriges förmodligen största hushållsnamn genom tiderna, Zlatan Ibrahimović, släppte nyligen sitt egna sportmärke A–Z . Kring jul matades vi med den högfrekventa reklamen med hans första kollektion med kalsonger. Att en fotbollsspelare kopplas ihop med just kalsonger är inget unik genom historien. Vem minns inte när Fredrik Ljungberg prydde fasader ihop med Calvin Klein exempelvis? Annars är nog David Beckham den fotbollsspelare som förknippas mest med kalsongreklam genom tiderna. Han är även känd för sina parfymmärken, ett område som även Zlatan satsar stort på.

Björn Borg

borgJa, är det inte Zlatan som är vår största sportsperson genom tiderna så är det Björn Borg. Den sistnämnde har fått en spelfilm i sin ära, men vad vi förstått är långfilmen om Zlatan på väg. Även om kampen är jämn vad gäller deras sportiga insatser, har Björn Borg det överlägset största varumärket stjärnorna emellan. På Björn Borgs hemsida hittar du flera olika kollektioner, med allt från retro till samtida mode. Eftersom tennis i grunden är en överklassport, där mode och branding får mycket utrymme, får du vara beredd att betala mer.

LeBron James

Cleveland Cavaliers Media Day

Utöver att vara basketstjärna är LeBron James lite allt möjligt. Kanske såg du honom göra en hysterisk biroll i filmen “Trainwreck” (2015). Kanske har du sett honom i välgörenhetskampanjer, som han på senare tid ägnat sig mycket åt. Vad gäller egna produkter, fokuserar stjärnan just nu på sportiga armband. LeBron James står för att det är hårt arbete och egna löften som tar dig dit du vill. “I promise” står på armbanden, och uppmanar dig att lova dig själv och påminna dig om vad du vill uppnå.

Phil Mickelson

Phil MickelsonGolfstjärnan ägnar sitt eget varumärke till golfutrustning och att bygga golfbanor. Phil Mickelson delar med sig av sin kollektion, där du hittar hela golfklubb-spektrat, godkända och som används av ingen mindre än han själv. Du kan köpa golfset, för nybörjaren och för proffset. Mickelson förespråkar idén att de redskap du använder när du spelar golf direkt påverkar dina förutsättningar och ditt resultat ute på banan.

Usain Bolt

jamMan kan tänka sig att världens snabbaste man skulle promota snabba brillor, och det gör han också. Usain Bolts modekollektion består av allt från solglasögon till muggar till löparskor. I hans märke är hans hemland Jamaica en röd tråd. Vi har sprakiga färger och en väldigt optimistisk anda, inte lika allvarlig som Björn Borgs kollektioner. Här är det sport för att det är kul.

Virat Kohli

virat kohliDen indiske kricketstjärnan håller på att bli en enorm sportprofil även i Europa. Hans filosofi är att inte sticka ut, för varför skulle man bry sig om andra när man fokusera på sitt eget? Med detta sagt är enkelt men stiligt riktningen för hans klädkollektion. Virat Kohlis kläder kommer med största sannolikhet att kunna leva vidare efter hans glansdagar som kricketspelare.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.