amedspor_4241

Deniz Naki stängdes av i 12 matcher av det turkiska fotbollsförbundet i början av februari. Han har också tvingats betala en bot på omkring 55.000 kronor för att han har ansetts spridit ”ideologisk propaganda”.

Naki är en spelare i kurdiska Amedspor, som spelar i den turkiska tredjeligan. Han har tidigare spelat för klubbar som Bayer Leverkusen, St Pauli och Genclerbirligi. Efter en cupseger mot Bursaspor skrev Naki följande på Facebook, vilket resulterade i ett hårt straff:

”Vi dedikerar den här vinsten som en gåva till alla de som har mist sitt liv och de som skadats av förtrycket av vårt land. Vi i Amedspor har inte böjt ner våra huvuden och kommer inte göra det heller. Vi gick in på planen med en tro och friheten vann”.

Uttalandet sågs som ett politiskt övertramp rörande den pågående turkisk-kurdiska konflikten. Han blev avstängd för att han visade att han vill att kriget ska ta slut och att barnen istället ska gå på fotboll. Det sågs som något väldigt hårt i Turkiet, vilket jag tycker är helt sjukt. Säger Adil Kizil.

Deniz Naki har ordet ”Azadi”, som betyder ”frihet”, tatuerat på en av sina armar.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here