teniis

Svenske tennisspelare Stefan Olsson föddes med arthrogrypos, ett funktionshinder som ledde till ett liv i rullstol. Men ingenting kunde stoppa Stefan från att uppfylla sin dröm om att bli professionell tennisspelare. Idag är Stefan regerande olympisk mästare i tennis i dubbelklassen, och representerar Sverige i Paralympics i Rio 2016.

– Många tror mig inte när jag säger att jag är en professionell tennisspelare, de blir chockade och säger att det är omöjligt. Jag älskar att visa tvivlarna hur fel de faktiskt har. Precis som alla idrottare som försöker nå det absoluta toppskiktet har jag fått jobba hårt och lagt ner många, många timmar på min stora passion. Den enda skillnaden är att jag har haft lite annorlunda förutsättningar.

29-årige Stefan Olsson är den senaste atleten att bli en ”Björn Borg Game Changer” – ambassadörsprogrammet för extraordinära personer som når sina drömmar mot alla odds.

– Stefan är en otroligt dedikerad tennisspelare. Tennis är ju som bekant en del av Björn Borgs DNA och vi är glada att kunna inkludera Stefan som en Game Changer-ambassadör för varumärket, säger Jonas Lindberg Nyvang, Marketing Director på Björn Borg.

Stefan är för närvarande rankad sjua i världen och etta i Sverige. Han har ett enastående facit i Swedish Masters, som han vunnit 2005, 2007, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 och 2015. Han har även otaliga titlar i Masters, Wimbledon, US Open och nyligen kvalificerade han sig för Paralympics i Rio. Stefan har tidigare representerat Sverige under Paralympics i Aten 2004, Peking 2008 och London 2012 och är regerande mästare efter att ha vunnit guld i dubbel.

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.