cr

Den 6e augusti 2003 spelade en då 18 år gammal Cristiano Ronaldo sin sista match för Lissabon-klubben han då tillhörde, motståndarna på andra sidan planen var fast beslutna att inte lämna staden utan supertalangen. Hans karriär och inte minst hans fotboll skulle aldrig någonsin bli densamma. Denna historiska match är inspirationen bakom CR7 Chapter 3.

Platsen var Estádio José Alvalade i Lissabon och matchen var de facto den första officiella att spelas på den nya arenan. Cristiano bar tröja nummer 28. Han hade etablerat sig som en startspelare bara två år efter att ha blivit lyft från klubbens juniorverksamhet. Den här dagen låg Cristiano bakom två mål, vilket ledde till en 3-1 seger över ”The Red Devils”. Samtidigt så visade han upp sin otroliga fart, teknik och potential. Det intryck han gjorde på motståndarna och då framförallt tränaren, den mest prisbelönte i historien var så starkt att spelare såsom Rio Ferdinand efter matchen uppmanade klubben att värva Cristiano. Den legendariske tränaren var även han imponerad av ynglingen och slog fast att Cristiano var en av de mest imponerande spelare han någonsin sett.

Mindre än en vecka senare så kom nyheten, den unge Portugisen var klar för de röda delarna av Manchester. En övergångssumma på £12.24 miljoner pund gjorde honom till den dyraste tonåringen i engelsk fotbollshistoria.

“This game changed my career forever. Just 10 days after the match, I was already playing in England with my new team, embracing new challenges”

cr1

Den ödesdigra matchen som gav Cristiano Ronaldo skjutsen till nästa nivå i karriären är inspirationen bakom designen till CR7 Chapter 3: Discovery. Färgen på skorna är inspirerad av färgen på laget Cristiano representerade men i en uppdaterad modern tolkning. Utsidan av skon har en grafik uppbyggd av silverprickar och en subtil reflektiv vågdesign som en hickning till de Mercurial Vapor I Cristiano använder 2003. Siffrorna 06, 08 och 03 (Dag, månad och år) etsade på hälen högtidlighåller datumet för den historiska matchen samtidigt som den glittrande CR7-loggan ska fungera som en symbol för det lysande spel han levererade.

cr2

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.