hatthigh

Om du vill skaffa en hatt i sommar finns det egentligen inga alternativ om du vill sticka ut och skina. Oavsett om du vill skydda huvudet, bli snygg eller bara inte orkar kamma dig förtjänar ditt huvud en hatt av absolut toppklass. Monticristi heter märket som tillverkar världens finaste stråhattar. Hattarna kan (och bör) ses som ett konstverk där varje hatt är handvävd av erfarna vävare från Montecristi & Pile i Ecuador.

Att hattarna är certifierade av borgmästaren i Montecristi (och direktören för turism i Montecristi) talar sitt tydliga språk. Det här är kvalité. Hattarna kan ta upp till 9 månader att väva och designprocessen följer ett noggrant led där varje steg utförs med 100 procent noggrannhet och precision, vilket man förstår när man läser visionen för hattarna: Att skapa ett band mellan hantverkaren och konsumenten för att få tillbaka vikten av denna konst och tradition. Vill man ha det bästa får man dock vara beredd att betala, från 2500 kr upp till så mycket som 200.000 kr får man langa fram för att bli en stolt ägare av hattarnas Rolls Royce.

hatt2

Fakta:
Hattarna består av 100% ”Toquilla Straw”, och denna råvara finns endast att utvinna genom speciella ”Vegetabiliska fiber” från plantagerna i Pile. ”Toquilla Straw”-hattar anses vara de finaste stråhattarna i världen, oberoende av den färdiga kvaliteten på varje hatt, på grund av placeringen av plantagerna och dess unika klimat samt individualitet och expertis av vävarna. Regionerna Montecristi och Pile ger ett idealiskt klimat och förutsättning för tillväxten av den högsta kvaliteten på strån. Hållbarhet, funktionalitet och prestanda är funktioner som ges av kvaliteten på dessa strån. Ju mer resistenta och tåliga trådarna till fibrerna är desto finare kvalitet blir även den färdiga hatten. 

Monticristi riktar sig främst till lyxkonsumenter, men även till människor som uppskattar skönheten och estetiken av produkterna. För varje såld hatt skänker företaget 15 % av vinsten direkt tillbaka till uppbyggnaden av samhället i Montecristi. Sådana initiativ gillar vi på BAWS.

Ska du ha en hatt på huvudet ska du ha det Like a BAWS. Klicka in HÄR för mer info + bilder och beställningar.
(Ja, det finns hattar för tjejer också så du kan skämma bort din flickvän. Oroa dig inte.)

Hattarna kommer snart finnas i utvalda butiker, men utöver hemsidan har vi även lyckats få tag på Monticristis International Business Director, dit du kan maila direkt om du vill ha mer information eller köpa en hatt: [email protected]

MONTICRISTI.COM

hatt1

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.