bord

Baileys utmanar det svenska julbordet och öppnar den 8-10 december pop-up-restaurangen Ca 30 på Miss Clara Hotell i Stockholm. På Ca 30 kan gästerna njuta av en modern tolkning av julens läckerheter. Men upplägget är unikt på fler sätt: Julbordet tar endast 30 minuter, det är lagom med mat och kostar bara 195 SEK.

Julbordstraditionen har funnits i Sverige sedan vikingatiden. Sist något förändrades åkte vi häst och vagn. Världen har utvecklats, men julbordet har inte hängt med. Det är ofta omodernt, slösaktigt, dyrt och tar tid. Därför utmanar Baileys nu tillsammans med Miss Clara julbordstraditionen och lanserar ett julbord som tar ca 30 minuter att äta.

Vi inte bara äter mer, utan slänger också mer mat under julen. Dessutom lägger vi massor av tid och pengar på julbord. En genomsnittlig svensk går på tre julbord. I en tid där minskat matsvinn, köttkonsumtion och tidsbrist är viktiga frågor är det dags att skapa ett mer tidsenligt julbord, anpassat till dagens värderingar och prioriteringar, säger Malin Möllerberg, nordisk PR-ansvarig på Diageo.

Julbord på Ca 30 är framtaget av Miss Claras kökschef Daniel Guest. Istället för att servera en stor och mastig buffé sammanfattas det svenska julbordet i fem smårätter. Menyn innehåller helt nya tolkningar och alternativa utföranden av de klassiska julrätterna sill, köttbullar, revbensspjäll och lutfisk. Till efterrätt serveras vaniljmousse och Baileys i en cookie cup. Koppen är bakad av Mattias Ljungberg på Tössebageriet, som med semmelwrapen revolutionerade den traditionella semlan.

Ett traditionellt julbord i Stockholm kostar mellan 500-1 000 SEK och tar oftast flera timmar. Julbord på Ca 30 kostar 195 SEK. Priset och det unika upplägget gör att upplevelsen får plats både i fulla almanackor och mindre plånböcker.

Baileys har en naturlig koppling till jul och nyår. Baileys är också en naturlig del av desserten. Med julbord på Ca 30 vill vi använda produktens styrka för att utmana traditionerna och skapa en ny typ av julbord. Ett julbord som är smidigt, enkelt och gott, precis som Baileys, säger Daniel Guest, kökschef på Miss Clara.

Ca 30 ligger inne i Miss Clara Hotell och har öppet under endast tre dagar, lunch och middag, den 8-10 december. Antalet platser är begränsade. Hälften av platserna går nu att boka via Miss Claras bordsbokningssystem. Resterande platser avsätts för drop-in-gäster.

bord2

BAWS SÄGER: Om du nu tvingas genomlida ett julbord med flickvännens familj, föreslå Ca 30 och var hemma i din netflix-soffa igen innan kvällen är över.

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.