music

Loppet, The Music Run som har blivit en succé världen över arrangeras nu för första gången i Sverige. Under loppets fem kilometer springer deltagarna genom fem olika musikzoner, alla med sin egen inriktning. Loppet avslutas med en festival där Svenska DJ duon Nause står som huvudakt. Loppet går av stapeln den 26e augusti och anmälan öppnar 3 april.

Under de senaste åren har en träningsvåg farit fram över Sverige, det har blivit status att träna längre, hårdare och mest av alla. I många fall har glädjen kommit i andra hand, det är något som The Music Run vill råda bot på. Loppet som gjort succé världen över har som mål att få alla deltagare att tillsammans ha kul och uppleva ett lopp olikt alla andra.

– Vi är otroligt spända på att äntligen få lansera The Music Run i Sverige! The Music Run skiljer sig från alla andra lopp, med lika delar musikfestival som löpning. Istället för att springa själv i spåret med sin egen musik så skapar vi en upplevelse där man tillsammans med sina vänner och andra löpare får lyssna på den musik som alla deltagare gemensamt har valt, säger David Fridell, marknadschef på Marathongruppen.

Musiken som spelas under loppet väljs gemensamt av alla deltagare. Fram till och med tävlingsdagen går det att via The Music Runs hemsida rösta på vilka låtar som ska spelas i de olika zonerna; rock, pop, old school, hip hop och dance. De fem mest populära låtarna per kategori mixas ihop till loppets soundtrack, vilket sprids med hjälp av 120 högtalare längs hela banan. När deltagarna går i mål väntar sedan ”The Ultimate After Run Festival”, där Nause och Södra Sidan kommer att spela live. För den som vill ta det lite lugnare efter loppet erbjuds självklart möjlighet till lugn och ro i någon av ”Chill out”-zonerna.

– Vi lever och andas för musiken, det är själva essensen av loppet. Att deltagarna själva får möjlighet att styra över musiken är självklart, det här är en gemensam fest. Som pricken över i:et kan vi sedan toppa festen med två starka bokningar i Nause och Södra Sidan, vi är övertygade om att även de som är lite trötta efter loppet kommer få energi av det, säger David Fridell, marknadschef på Marathongruppen.

The Music Run anordnas för första gången av Marathongruppen i Sverige som också äger andra lopp såsom Tjejmilen, Vårruset och Tjurruset. The Music Run har tidigare arrangerats i 15 länder runtom i världen, från Singapore till Tyskland. Anmälningen till det svenska loppet öppnar den 3 april och själva loppet går av stapeln den 26 augusti.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.