abidazz

Äntligen äntligen äntligen. Abidaz skiva In & Ut från SoBlue har äntligen landat och det är något av det bättre jag hört från svensk mark.  Abidaz-2

Jag vet att jag har varit lite dålig på att uppdatera då jag är ute på turné för tillfället. Sena nätter och lite sömn, men när In & Ut damp ner på Spotify så ville jag inte sova. Den går varmt här i bussen och den kommer fortsätta spelas.

Skivan är producerad av den svenska mästerproducenten Stress och är även helt mixad av Aryan ”Marz” Marzban, som vi tidigare i höst hade en stor intervju med. (läs den här). Hela den här kombon av fantastiska kockar har verkligen strävat åt samma håll för att skapa ett av Sveriges bästa hiphopalbum.  Svensk hiphop mår otroligt bra och jag känner mig lyckligt lottad som är hiphopälskare när sådana här skivor släpps.

Abidaz fångade mina öron på riktigt när jag för ett tag sen hörde, och såg, låten/videon till Game Over (tidigare tipsat om här på BAWS) och jag har sett fram emot detta släpp länge nu. Han har ett fantastiskt flow och är en otroligt duktig låtskrivare och vad han än rör vid så blir det tung-gung. Han ligger som en vålnad över melodierna och det känns som hans röst är så stark att den styr beatsen.

abidaz-in-och-ut1Öppningsspåret E.C får mig att tänka på 90-talets West Coast-sound men med en egen krydda som passar Abidaz lika bra som de lite mer Söderninfluerade låtarna Kvalitet & Kvantitet, Röd blå grön mm.

En otroligt cool och imponerande överraskning är gästinhoppet av vår alldeles egna Popdrottning Robyn som visar att hon är värd all creed och lite till.

In & Ut är nu tillsammans med Kartellens Ånger & Kamp och Stor’s Shere Khan en av de 3 bästa hiphopalbum släppta i Sverige. Har ni inte hört skivan får ni ringa till skolan, jobbet eller praktiken och sjukskriva er. Detta är RIKTIGT bra!

Christian tipsar: Röd blå grön, Nitti5, E.C ( och resterande 10 låtarna).

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.