ving
vineyards in Burgundy

Den familjeägda, svenska vingården MonteRosola står inför en av vinvärldens största expansioner. Företaget har sedan 2013 producerat premiumvin enligt ekologiska metoder, som både odlas och buteljeras på gården. Över 70 miljoner svenska kronor ska satsas för att möjliggöra den kraftiga produktionsökning som krävs för att kunna bemöta den internationella efterfrågan på MonteRosolas viner. I Sverige släpps den 18 mars en begränsad upplaga av det prisvinnande vinet MonteRosola Crescendo, på Systembolaget.

Drömmen om Italien och att få skapa ett premiumvin, framtaget med ekologiska metoder, har alltid funnits hos familjen Thomaeus. Gården MonteRosola i Toscana har en lång historia av vinproduktion, och 2013 blev drömmen verklighet för syskonen Thomaeus när de förvärvade gården och började producera förstklassigt vin enligt ekologiska metoder.

– Noggrannhet och precision har från början varit ledord i vår tillverkning och har möjliggjort att vi fått fram den kvalitet och smak vi strävat efter. Våra produkter har redan från start mottagits mycket väl, och i kombination med en ökad internationell efterfrågan av premiumviner, har vi under en tid haft svårt att möta efterfrågan på våra viner, säger Erik Thomaeus, ägare av MonteRosola.

Från 10 000 till 150 000 flaskor

En investering på dryga 70 miljoner svenska kronor gör att MonteRosola går från att odla på 1,7 hektar till 23 hektar och till en produktionsökning till 150 000 flaskor. I slutet av mars släpper MonteRosola vinet ”Crescendo” på Systembolagets exklusiva sortiment i butiker med vinkällare-koncept. MonteRosola Crescendo har bland annat vunnit pris Catavinum World Wine Contest i Spanien 2013, samt tagit medalj i Decanter World Wine Awards 2012. Vinentusiaster i Stockholm, Malmö och Göteborg kommer kunna ta del av en begränsad upplaga om 600 flaskor.

– MonteRosola är vår passion och livsdröm som vi vill dela med oss av till så många som möjligt. Vår stundande expansion är en av vinvärldens största, och vi ser fram emot att nå ut med vinet till alla livsnjutare runt om i Sverige, säger Erik Thomaeus.

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.