high

Svenska streetwearmärket DRKN släpper nu i samband med lanseringen av nya Adidas Tubular Doom och Nova en unik kapselkollektion på Caliroots. I den nya kollektionen har DRKNs creative director och designer Erik Bjerkesjö hämtat inspiration från skorna i sig men även tittat på månlandaren Apollo XIs omloppsbanor.

Det nya samarbetet är det senaste i raden av samarbeten sen DRKN startades 2015. Kollektionen släpps exklusivt på Caliroots.se. Den väldigt limiterade upplagan består av 10 plagg varav 4 är till försäljning och resten är enbart till utvalda ambassadörer och bygger vidare på SS17 med hög kvalitét i materialval och detaljer med målet att fånga balansen mellan det enkla och raffinerade.

– Hela kollektionen har sin grund i två inspirationer, dels Tubular Doom men även en gammal rapport över Apollo XIs omloppsbanor vilka har fascinerat mig oerhört. Citatet ”Thats one small step for a man, one giant leap for Mankind” från samma rymduppdrad har självklart sin plats också. Jag försöker kombinera allt detta i prints vilka är tänkta att reflektera värden och visioner hos den urbana äventyraren, säger Erik Bjerkesjö, Creative Director och designer på DRKN.

Kollektionen lanseras ihop med ett fanzine. Fanzinet släpps tillsammans med skorna och kollektionen vilka finns tillgängliga till försäljningen från den 7 april.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.